poder adquisitiu

Reunió de l'USdA i la patronal per intentar consensuar les mesures

El sindicat demana la trobada i afirma
que “no anem en contra de les empreses”

Manifestació de l'1 de maig.E. C.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La Unió Sindical (USdA) i la Confederació Empresarial (CEA) es reuniran aquesta setmana per parlar de les mesures que consideren necessàries per apujar el poder adquisitiu de la ciutadania. El secretari general del sindicat, Gabriel Ubach, ha demanat la trobada a la patronal amb l’objectiu de “buscar el màxim consens possible” i explicar-los que “nosaltres no anem en contra de les empreses”. Ubach va informar que la CEA ha acceptat dur a terme la trobada i va recordar que en “tots els països, sindicats i patronal s’asseuen per debatre les propostes abans de presentar-les al Govern”.

De moment, però, la patronal no s’ha posicionat davant el paquet de mesures presentat per l’executiu més enllà d’indicar que troben a faltar accions destinades a ajudar les empreses a lluitar contra l’encariment generalitzat de la vida. Tampoc s’han posicionat sobre les mesures que vol presentar el sindicat i que van especialment encarades a buscar solucions al problema de l’habitatge. “El que és clar és que una persona que cobra el salari mínim no pot pagar un lloguer de 1.500 euros. O fem alguna cosa per rebaixar els preus dels lloguers o els empresaris s’hauran de rascar la butxaca i apujar salaris”, va sentenciar el sindicalista. Impulsar polítiques per rebaixar els preus de l’habitatge ajudarien, a parer de Gabriel Ubach, a apujar el poder adquisitiu de la ciutadania sense que les empreses es veiessin obligades a incrementar els salaris.

Les propostes de totes dues parts es presentaran en principi aquesta setmana a Govern perquè puguin ser debatudes en el pròxim Comitè Econòmic i Social. En aquest sentit, el Govern va deixar la porta oberta a canvis en les mesures presentades si les aportacions de sindicats i empresaris podien ser assumibles per l’executiu. Amb tot, fonts parlamentàries de la majoria van indicar que el marge de maniobra és escàs i que més enllà d’alguna mesura concreta que es pugui acceptar per donar un cop de mà a les empreses –per exemple, en qüestions fiscals–, no hi haurà grans anuncis més enllà dels que ja s’han fet, especialment en el tema de l’habitatge.

tracking