Atacs informàtics
Andorra Telecom ofereix ciberseguretat reforçada per als streamers
Andorra Telecom ofereix un servei de detecció immediata de tràfic maliciós per evitar atacs
Andorra Telecom ofereix des de fa unes setmanes un servei de detecció immediata de tràfic maliciós a clients més susceptibles de patir atacs informàtics. Es tracta d’una eina d’un alt cost econòmic que, segons assegura el portaveu d’Andorra Telecom, Carles Casadevall, ja ha aturat ciberatacs de denegació de servei com els que van succeir el mes passat. El funcionament d’aquesta eina consisteix a fer un perfil molt exhaustiu del tràfic de dades del client. Un cop feta l’anàlisi, quan el tràfic surt de l’activitat habitual en aquell usuari es mitiga automàticament.
Carles Casadevall va explicar que aquesta eina no pot ser universal a la xarxa, “només es pot fer un perfil a un nombre limitat de gent i, per tant, no l’oferim a tothom, sinó a empreses i usuaris concrets que considerem que tenen més risc de ser atacats o que anteriorment ja havien estat objecte d’aquestes denegacions de servei”. Casadevall va remarcar que és un programari molt costós que acaba pagant molt poca gent. Tot i això, va afirmar que “tenim constància que ja ha aturat atacs tant cap a streamers que estaven en directe com a diverses empreses”.
Aquest sistema és una alternativa a les possibilitats que hi havia fins ara. Les mesures de mitigació dels ciberatacs més comunes consisteixen a enviar el tràfic maliciós a uns servidors coneguts com a rentadores que separen el tràfic maliciós del lícit i el reenvien a la xarxa d’on provenen. És un servei que els operadors francesos i espanyols ofereixen. Fa anys que s’utilitzen i fins ara eren suficients per aturar els ciberatacs rebuts. Tot i això, l’operador de telecomunicacions ha optat per oferir aquest servei extra a aquells usuaris més sensibles als atacs, sobretot aquells que els darrers mesos n’han estat els objectius principals.