FORESTAL

Més de 70 participants al seminari de gestió del canvi climàtic

La jornada ha facilitat l'intercanvi d'opinions entre gestors, administracions públiques i investigadors

Marc Pons, director d'AR+I, Ester Vilarrubla, ministra d'Educació i Ensenyament Superior i presidenta d'AR+I i Sébastien Chauvin, director de Forespir.AR+I

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre de Congressos de la capital ha acollit avui el primer seminari forestal 'Els boscos pirinencs davant el canvi climàtic: riscos, gestió i adaptació', organitzat per Andorra Recerca + Innovació iForespir, en el marc del projecteADAPYRper a la cooperació transfronterera. Més de 70 persones, entre tècnics de lescorporacionscomunals, de Govern, gestors forestals, bombers i investigadors han participat en el seminari, segons informen els organitzadors en nota de premsa.

Els ponents participants han presentat l'estat dels boscos, els efectes del canvi global, la necessitat de la recerca per elaborar el primer Inventari Forestal Nacional d'Andorra, el paper dels incendis en l'escala Pirineu i la gestió forestal, i la necessitat d'obtenció de productes del bosc que ens permetin reinvertir en millores forestals. La jornada ha acabat amb una sortida de camp que hapermèsl'intercanvi entre gestors, administracions públiques i investigadors.

La ministra d'EduacióiEnsenyament Superior, i presidenta d'Andorra Recerca + Innovació, EsterVilarrubla, ha inaugurat la jornada acompanyada per Marc Pons, director d'AR+I iSébastienChauvon, director deForespir.Vilarrublaha apuntat que el seminari "pretén fer una revisió holística de la situació dels boscos al Pirineu, des d'enfocaments i disciplines molt diferents però amb el denominador comú del canvi global i els seus efectes sobre els ecosistemes forestals".

tracking