Agricultura destaca la viticultura de muntanya com a patrimoni cultural del país

Agricultura presenta el cultiu de la vinya i els vins d’Andorra al VII Congrés internacional de la viticultura de muntanya

Josep Casals, al VII Congrés internacional de la viticultura de muntanyaGovern d'Andorra

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El director del departament d’Agricultura, Josep Casals, ha participat aquest divendres al VII Congrés internacional de la viticultura de muntanya i forta pendent que se celebra al llarg d’aquesta setmana a la universitat de Tras-os-Montes e Alto

Douro, a Vila Real (Portugal), segons informa l'executiu en un comunicat. A la presentació, Casals ha apropat el cultiu de la vinya que fan els cellers andorrans i els diferents vins que es comercialitzen sota el segell de ‘Qualitat controlada vins d’Andorra’, com ara els vins Escol i Torb de Casa Sabaté, els vins Imagine, Evolució i Fora Pista de Casa Auvinyà de Sant Julià de Lòria i els vins Casus Belli i Blanc de Noir de la Borda de l’Any de la Part d’Ordino.

Així, durant el congréss’han abordat diferents temàtiques relacionades amb la viticultura de muntanya i forta pendent. A més de l'impacte que pot suposar el canvi climàtic en aquest tipus de viticultura, les bones pràctiques i les noves tecnologies agràries al servei de la producció dels vins de muntanya, segons destaca Govern.

Per altra banda, també s'ha abordat el rol que aquest cultiudesenvolupa en el manteniment del paisatge, la conservació de la biodiversitat i la conservació del patrimoni cultural. També s'ha posat en valorles accions que la viticultura de muntanya pot aportar a la diversificació del sector primari i al desenvolupament de noves activitats turístiques relacionades amb l’enoturisme i rl’alta gastronomia.

tracking