enquesta política

Perdre suport a l'acord d'associació amb la UE no preocupa Riba

El secretari d’Estat creu que respon al “moment” de les negociacions “sensibles”

El secretari d'Estat, Landry Riba.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

“Tenim clar que és un punt d’un camí, que és llarg, en el qual iniciem debats sensibles”, va assegurar ahir el secretari d’Estat Landry Riba en relació amb la caiguda de 3,5 punts percentuals que reflecteix l’enquesta d’Andorra Recerca i Innovació pel que fa al suport a l’acord d’associació que s’està negociant. Cal destacar que tot i la davallada, l’acord d’associació actual segueix sent l’opció preferida entre els andorrans, amb un 46,2% dels enquestats, pel 28,6% que defensa mantenir la relació actual. Riba va remarcar que “aquestes dades són una reacció al moment en el qual ens trobem en les negociacions; les diferències no són significatives”.

Tanmateix, el secretari d’Estat va reconèixer que “si això s’accentua en els propers observatoris caldria fer-ne una lectura”. “Preocupats no n’estem, com sempre hem dit, comuniquem no intentant convèncer sinó intentant que hi hagi una opinió fonamentada que pot ser positiva o negativa, que serà legítima, però sempre fonamentada”, va remarcar Riba.

D’altra banda, el secretari d’Estat va valorar molt positivament les jornades sobre l’acord d’associació i els programes de la Unió Europea que es van realitzar des de la setmana passada i que ahir van concloure. “Caldrà veure en quina mesura ens sumem als programes, si totalment o en alguns dels seus eixos estratègics, perquè també és una qüestió de costos”. En aquest sentit, el cost dels programes pot anar des de mig milió d’euros, repartit en un període de set anys, fins a 18,2 milions d’euros.

tracking