andorra es queda sense campionat del món d'esquí alpí

Decepció 'interruptus'

Un centenar de persones viuen la derrota d’Andorra a Illa Carlemany, amb una tristesa que va convertir-se en il·lusió de cara al nou repte del 2029

La ministra Sílvia Riva va presenciar la designació.Fernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

No va poder ser. El gairebé centenar de persones que van anar al centre comercial Illa Carlemany no van poder celebrar la designació d’Andorra com a seu del Mundial d’esquí alpí del 2027. I això que la flaire que hi havia a l’ambient pronosticava que era ben possible. Però la realitat va ser que el vencedor final va ser Crans-Montana, a Suïssa, i quan es va anunciar l’estació helvètica com a guanyadora al hall es va escoltar un “oh!” ven fort i ben llarg de lament. Però tot seguit la decepció va convertir-se en aplaudiments per la feina feta, uns aplaudiments que encara van anar a més quan es va anunciar que Andorra és ben tossuda i que repetirà com a candidata el 2029 per intentar acollir, llavors sí, el Campionat del Món d’esquí alpí.

Les persones anònimes i els diferents representants van anar arribant al centre comercial a poc a poc quan s’anava atansant l’hora. Els esquiadors Joan Verdú, Cande Moreno o Roger Puig van ser els més aclamats, però també hi van aparèixer representants polítics com la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, o la cònsol major de la Massana, Olga Molné, però sobretot gent anònima, amb una desena de nens i nenes a la primera fila que miraven la pantalla esperant el veredicte. Abans, la candidatura havia organitzat diverses activitats com pintar-se la cara amb la bandera tricolor, o un mural on la gent podia enganxar-hi els seus missatges per donar suport a Andorra 2027.

Un cop finalitzats els deu minuts de vídeo de presentació de la candidatura d’Andorra van arrencar els primers aplaudiments, que seguien cada cop que algú prenia la paraula al petit escenari, com quan Justo Ruiz va comentar que “tenim il·lusió i entusiasme”. I precisament aquesta il·lusió i entusiasme va absentar-se uns instants de la sala quan es va anunciar el nom de Crans-Montana, però va tornar ràpidament per agrair la feina feta i per mirar cap al futur amb l’objectiu del 2029.

CINQUÈ LLOC DE L'ESQUÍ ESCOLAR ALS SNOWKIDZ AWARDS

El programa d’esquí escolar va quedar en cinquena posició en els SnowKidz Awards que organitza la Federació Internacional. Es tracta d’uns premis que atorga la FIS per valorar els projectes de neu relacionats amb els nens i nenes. El projecte guanyador va ser l’Everyone on Snow, de Suècia, que rebrà 15.000 francs suïssos. D’altra banda, el congrés de la FIS posarà avui el punt final a Milà, entre altres assumptes amb la votació del nou consell de la FIS per als propers anys. El vicepresident de la FAE, Patrick Toussaint, és un dels candidats a entrar a un òrgan on mai hi ha hagut cap representant del país.

tracking