exercici 2022

L'Administració incrementa l'objectiu de despesa permesa

El Tribunal de Comptes dona llum verd perquè sigui de 513 milions

El departament de Tributs i Fronteres.ARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Comptes, en un edicte publicat dijous passat al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) ha fet públics els objectius de sostenibilitat financera i d’estabilitat pressupostària i fiscal de l’Administració general actualitzats per a l’exercici del 2022 i l’objectiu de deute del Principat actualitzat que actualitzen els publicats el 27 d’octubre i el 14 de desembre de l’any passat. S’actualitzen vist el pla d’equilibri financer actualitzat, en data 19 de maig del 2022, pendent de l’aprovació del Consell General, del pressupost extraordinari destinat a finançar les despeses derivades de la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia de coronavirus.

Amb la nova actualització, l’objectiu de despesa permesa de l’Administració general passa dels 491,5 milions d’euros als 513,8 milions. L’objectiu de deute del Principat, en base al percentatge del producte interior brut (PIB) passa a ser ara del 47,9%. L’anterior era del 49,6%. El nou objectiu de deute de l’Administració general és del 42,4%, quan l’anterior era del 45,2%.

Quant a l’objectiu de despesa corrent o de funcionament, l’objectiu de despesa corrent de l’Administració general passa a ser del 0,1% (-4,6%, era l’anterior). L’objectiu del pes de la tributació directa sobre el total d’impostos directes i indirectes de l’Administració general se situa en el 37,6% (39,4% era l’anterior).

tracking