legislació

Ajornat el dipòsit per a les empreses de fins a 150.000 euros

La mesura no entrarà en vigor per a aquestes entitats fins a l’exercici del 2023

Membres de l'executiu en una sessió del Consell General.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’executiu ha introduït en l’avantprojecte de llei de mesures urgents per millorar el poder adquisitiu de la ciutadania l’ajornament de l’obligació del dipòsit de comptes per a les empreses que facturin menys de 150.000 euros anuals. De fet, el text inclou la modificació que obliga tots els empresaris a “dipositar els seus comptes anuals en el Registre de Dipòsit de Comptes, del Registre de Societats, en el lloc, el termini i la forma que es determini reglamentàriament”. Una obligació que queda ajornada per a les petites empreses fins a l’exercici que s’inicia l’1 de gener del 2023. Així, aquest nou text legislatiu (que també inclou totes les modificacions relatives als increments de sous anunciats) se signarà el 7 de juny vinent i es vol votar al Consell General el 9 de juny.

Cal destacar que aquesta modificació legislativa ha comportat un malestar entre l’empresariat, el qual es veu abocat, segons la Cambra de Comerç, a recórrer a un gestor per poder fer la tramitació degudament. Fins ara, les empreses havien de presentar un seguit d’informació que cada cop era més detallada a mesura que augmentava la facturació de la societat.

Amb l’objectiu d’unificar els formularis, l’executiu va apostar perquè totes les empreses haguessin de presentar informació que fins ara no es demanava per a petites i mitjanes empreses, fet que no va agradar al sector.

LES CLAUS

-Modificacions legals

L’avantprojecte recull totes les modificacions legals relatives al paquet de mesures per millorar el poder adquisitiu de la ciutadania.

-Nou format

La proposta de Govern unifica els formularis que hi havia fins ara, però obliga totes les empreses a realitzar el dipòsit de comptes.

EL PS VOL FIXAR EL SALARI MÍNIM AL 60% DEL MITJÀ

El PS va presentar ahir nou aportacions a l’avantprojecte de llei de mesures urgents per millorar el poder adquisitiu. Concretament, els socialdemòcrates aposten per afegir polítiques per a la problemàtica de l’habitatge, “ja que és l’element central de l’actual crisi i el document del Govern només contempla un augment de les ajudes en aquesta matèria”, apunta el partit en nota de premsa. Així, el PS demana al Govern que faci efectiu l’augment del salari mínim del 2023 fins assolir el 60% del salari mitjà, “tal com recomana la Carta Social Europea”; incloure la definició d’índex de preus de referència i que es prengui com a referència per als habitatges de preu assequible l’ingrés familiar medià (IFM), i ampliar a dos anys el termini de pròrroga a la finalització del contracte de lloguer. D’altra banda, els socialdemòcrates proposen que l’executiu destini els ingressos obtinguts amb l’import sobre els pisos buits a la construcció d’habitatges de protecció pública de preu assequible i creï un fons ministerial per a l’habitatge de protecció pública de preu assequible.

tracking