tribunal de la ue
Un oblit inhabilita el recurs del Govern en el cas de la marca 'Andorra'
Va presentar l’escrit al Tribunal de la UE sense una sol·licitud d’admissió a tràmit
El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (UE), en un aute dictat el 12 de maig al qual ha tingut accés el Diari, ha declarat inadmissible el recurs de cassació que el Govern va presentar contra la sentència d’aquest mateix tribunal que va desestimar “en la seva totalitat” un primer recurs presentat per l’executiu contra la decisió de l’oficina de la propietat intel·lectual de la UE, que va denegar el febrer del 2018 la sol·licitud de registre de la marca Andorra de diversos productes i serveis i que va ser confirmada un any després.
El Govern va presentar el recurs de cassació contra la sentència dictada el 23 de febrer però ho va fer sense cap sol·licitud d’admissió a tràmit del mateix. L’aute del Tribunal de Justícia de la UE recorda que del Reglament de procediment del Tribunal de Justícia s’infereix que qualsevol recurs de cassació ha d’anar acompanyat d’una sol·licitud d’admissió a tràmit del recurs de cassació, de manera que la manca d’aquesta sol·licitud comportarà la inadmissibilitat d’aquest recurs. “En el cas de les presents actuacions, cal assenyalar que no s’ha presentat cap sol·licitud d’admissió a tràmit del recurs de cassació [per part del representant de l’executiu, Pablo González-Bueno Catalán de Ocón] i per tant és procedent declarar inadmissible el recurs de cassació”, s’indica a l’aute, que afegeix que “el Govern d’Andorra carregarà amb les seves pròpies costes”.
Cal recordar que el Govern va demanar en el seu dia registrar la marca Andorra en 45 categories i l’oficina de la propietat intel·lectual de la UE va decidir que no n’autoritzava sis. En concret les relatives a les categories fotografia; tabac; operacions financeres, monetàries i serveis immobiliaris; organització de viatges; educació, formació, serveis d’entreteniment, activitats esportives i culturals, microedició, publicació de llibres, publicació de textos que no siguin publicitaris, publicació electrònica de llibres i diaris en línia i subministrament de publicacions electròniques en línia no descarregables; i tractaments de bellesa. Va ser contra aquesta negativa que l’executiu va presentar el recurs que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea va desestimar el 23 de febrer passat. També cal recordar que el mateix dia que es va conèixer la sentència el Govern va anunciar que la recorreria.