Reportatge

Intoxicats per les obres del veí

Una parella fa mesos que dorm en un hotel perquè s’ha usat un producte tòxic al pis del costat.

El producte conté tòxics com el toluè.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres mesos dormint en un hotel i seqüeles per intoxicació. Aquest és l’escenari que afronta una parella que fa mesos que no pot trepitjar casa seva per culpa de la concentració de tòxics que hi ha. La causa? La mala praxi de la constructora que s’encarrega de les obres al pis del costat, que va utilitzar un producte tòxic que ha traspassat la paret fins impregnar l’apartament dels perjudicats. Es tracta d’un adhesiu de contacte professional que conté productes perillosos per a la salut, com el toluè. L’etiqueta ho deixa clar: “Utilitzar únicament en exteriors o en un espai ben ventilat.” En un primer moment, els perjudicats van ventilar el domicili i hi van dormir. Però al cap d’unes hores van haver d’acudir al metge intoxicats. Fins ara, la parella no ha aconseguit que es retiri el material.

El cas va arribar dimarts a la Batllia i la vista es va celebrar a porta tancada. Es tracta d’un procediment civil dels perjudicats en contra de la constructora, l’arquitecte i el propietari del pis veí que s’ha tramitat amb extrema urgència.

El judici va durar tot el dia pel gran volum de pèrits, metges, arquitectes, bioquímics i testimonis que van declarar. La part contrària va reiterar que només cal ventilar el domicili, però la fitxa de seguretat del producte indica que aquest està 365 dies actiu, és a dir, que emet tòxics constantment. Fonts properes al cas van explicar al Diari que durant la vista també es van escoltar arguments com ara que l’home perjudicat ja tenia bronquitis o que fa bicicleta i ha respirat molt fum dels cotxes. Fins i tot, el van acusar d’aprofitar-se de la situació.

Ara bé, l’acusació va aportar documentació que avala la concentració de tòxics al pis. També va facilitar fins a quatre informes mèdics que constaten que s’ha posat en risc la salut dels perjudicats. Així, un metge expert va declarar que encara tenen afectacions per culpa d’haver inhalat el producte. Inclús un expert proposat per la part contrària va admetre que no pot garantir que els perjudicats puguin tornar al pis sense posar en perill la seva salut. La parella al·lega que s’ha vist privada del domicili de forma involuntària i que s’ha posat en risc la seva salut. Per això demana que es retiri el producte.

tracking