Formació

Isidre Bartumeu es doctora en Dret a la Universitat de Barcelona

La presentació de la tesi del notari ha aplegat a més de 200 persones amb l'assistència del Copríncep i el cap de Govern

Isidre Bartumeu amb Espot i Torres a la UniversitatFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El notari Isidre Bartumeu es va doctorar ahir en Dret Constitucional a la Universitat de Barcelona amb la presentació de la tesi que va reunir a més de 200 persones a l'Aula Magna de la facultat de Dret. Entre els assistents hi havia el Copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, el cap de govern, Xavier Espot, i diversos ministres, consellers i cònsols. La tesi doctoral del notari, titulada 'Els Coprínceps en el desenvolupament institucional del Principat d'Andorra, des de la senyoria feudal fins a l'Estat Sobirà, de Dret, Democràtic i Social', tracta el nexe de les institucions andorranes amb el Coprincipat "com a conceptualització privativa del règim propi d'Andorra, configurat progressivament a partir de l'època medieval, en el feudalisme clàssic d'entre els segles XI i XIII". Bartumeu va defensar que "la interacció dels Coprínceps i els òrgans de govern en base popular en el decurs de més de 1.000 anys ha estat la raó última de l'existència històrica d'un petit país enclavat entre dos grans Estats i de la progressiva configuració com entitat distinta, independent i sobirana".

El nou doctor en Dret va dividir l'exposició del treball en quatre parts. La primera fa referència als orígens i el desenvolupament de les institucions andorranes bàsiques fins al segle XVII, mentre que la segona part es centra a assenyalar els grans trets configuradors de l'evolució política de l'entorn immediat d'Andorra a partir del segle XVII. El tercer apartat del text porta com a títol 'L'estructura institucional subjacent en la Constitució del Principat d'Andorra' i exposa el "nou caràcter que la Constitució ofereix al desenvolupament institucional dels poders públics andorrans". La part final de la tesi presentada ahir a Barcelona gira al voltant de la implementació de la Constitució, focalitzant-se en l'exercici de les funcions dels Coprínceps.

Isidre Bartumeu durant la lectura de la tesi doctoral a la Universitat de Barcelona

tracking