discurs davant de l'onu
DA vol que les associacions de dones contrarestin Mendoza
La majoria lamenta que l’informe d’Stop Violències “no es correspongui a la realitat”
El grup parlamentari demòcrata va lamentar ahir que l’informe presentat per Stop Violències davant de l’ONU sobre els drets de les dones “no es correspongui a la realitat del país”. En aquest sentit, el president demòcrata, Carles Enseñat, va indicar que “demanem a la resta d’associacions de dones del país que contrarestin la informació que dona Stop Violències”. “És important que es diguin tots els drets que falten encara per conquerir però sense faltar a la veritat perquè n’hi ha que ja s’han aconseguit i d’altres qüestions que es diuen en l’informe que senzillament no han passat mai”, va apuntar Enseñat. En aquest sentit, va indicar que hi ha afirmacions a l’informe “molt fàcils de contrarestar però també n’hi ha una part que són certes i cal lluitar des de la veritat”.
D’altra banda, des d’Acció Feminista no van voler entrar a qualificar l’informe elaborat per Stop Violències. “Cada associació té la seva personalitat tot i tenir el mateix objectiu, per això pots sentir-te més còmode amb una associació o una altra”, va afirmar Antònia Escoda. En tot cas, va recordar que “el problema és que com a Estat no complim amb els objectius internacionals als quals ens hem compromès”. En aquesta línia també va afegir que “és cert que tenim uns polítics que s’amaguen darrere les faldilles del bisbe per no legislar”, fent referència a les paraules de la presidenta Stop Violències, Vanessa Mendoza, que afirmava que Vives i Macron legislen a Andorra “per sobre del parlament”.
L’informe d’Stop Violències feia referència a múltiples qüestions de manera imprecisa i amb importants incorreccions. Entre d’altres afirmacions, assegura que l’article 12 de la llei de reproducció assistida “legalitza la compra d’éssers humans a dones pobres per maternitat subrogada” o que l’hospital “no disposa d’incubadores per a bebès prematurs”. El document també sosté que el cap de Govern va crear el Servei Integral d’Atenció a la Dona (SIAD) “perquè les dones que no saben què fer davant un embaràs donin a llum i entreguin el nadó en adopció”. Tot plegat desvirtua les problemàtiques reals que l’associació denuncia, com la prohibició de l’avortament.