Extingit l'incendi prop de Vilafranca de Conflent

El foc va cremar 65 hectàrees i el pas de vehicles va tallar-se per facilitar les tasques d’extinció

Efectius dels bombers a la zona afectadaBOMBERS DELS PIRINEUS ORIENTALS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La carretera RN-16, a la zona entre Vilafranca de Conflent i Serdinyà, va estar tallada al trànsit a conseqüència d’un foc de vegetació ahir a la tarda. Els bombers de la zona han informat aquest migdia que l'incendi ja està arreglat, tot i que encara es mobilitzen recursos terrestres i aeris en zones de difícil accés.

La circulació, primer amb un sol carril, va anar-se reprenent al llarg de la tarda i en funció de l’evolució de l’incendi. El tram de la via que connecta Perpinyà i Andorra va tancar-se a la circulació per facilitar la tasca dels bombers, que van desplaçar-se al lloc dels fets per extingir aquest foc de vegetació. La prefectura dels Pirineus Orientals va demanar, a través dels seus comptes oficials a les xarxes socials, precaució a tota la ciutadania.

Segons la informació difosa, el foc va afectar, com a mínim, 65 hectàrees de vegetació. Al lloc dels fets van desplaçar-se 180 bombers dels Pirineus Orientals, així com quatre hidroavions i un helicòpter. El gran desplegament de mitjans terrestres i aeris s’explica, segons van explicar fonts dels bombers a mitjans de comunicació francesos i va recollir el diari L’Indépendant, pel fet que la zona afectada per les flames és de difícil accés. L’incendi només va cremar vegetació i no va malmetre cap domicili ni finca particular.

Les autoritats locals també van fer una crida, mitjançant els seus comptes oficials a les xarxes socials, a anar amb compte a l’hora de desplaçar-se per zones properes al bosc. Com a la resta d’àrees dels Pirineus, el risc d’incendi s’hi ha multiplicat en les darreres setmanes arran de l’onada de calor.

Incendi a la zona de Serdinyà.

tracking