SOLIDARITAT

Unicef promou la lactància materna

En una campanya mundial, proposada per l'OMS i l'entitat, es demana als governs que destinin més recursos per protegir la pràctica especialment en les famílies més vulnerables

La campanya es fa amb motiu de la Setmana Mundial de la Lactància Materna (1-7 d'agost)Unicef

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Unicef promou la lactància materna en la Setmana Mundial de la Lactància Materna, sota el lema "Afavoreix la lactància materna: educar i recolzar", la campanya mundial proposta per l'OMS i Unicef, demanen als governs quedestinin més recursos per protegir, promoure i donar suport a les polítiques i programes de lactància materna, especialment per a les famílies més vulnerables que viuen en entorns d'emergència, segons informa l'entitat en un comunicat.

L'organització defensa que amb les crisis globals, "la salut i nutrició de milions de nadons i infants i la importància vital de la lactància materia és més crítica que mai". Així mateix destaquen que"durant les emergències, incloses les de l'Afganistan, el Iemen, Ucraïna, la Banya d'Àfrica i el Sahel, la lactància materna garanteix una font d'aliment segura, nutritiva i accessible per a nadons i infants petits. Ofereix una poderosa línia de defensa contra la malaltia i totes les formes de desnutrició infantil, inclòs el malbaratament".

Per això, Unicef critica que "l'angoixa emocional, l'esgotament físic, la falta d'espai i privacitat i la mala experiència de sanejament de les mares en entorns d'emergència fan que molts nadons estiguin perdent els beneficis de la lactància materna per ajudar-los a sobreviure". L'entitat també destaca que cal protegir i promoure la lactància maternal per protegir el plantea i per la supervivència dels nadons "menys de la meitat de tots els nadons nounats estan alletats en la primera hora de vida, cosa que els deixa més vulnerables a la malaltia i a la mort. I només el 44% dels nadons alleten exclusivament en els primers sis mesos de vida, per sota de l'objectiu de l'Assemblea Mundial de la Salut del 50% per al 2025".

Per tots aquests motius, tant l'Unicef com l'OMS fa una crida als govern, als donants, a la societat civil i al sector privat per prioritzar la inversió en polítiques i programes de suport a la lactància materna, equipar els treballadors de la salut i de la nutrició en instal·lacions i comunitats amb les habilitats que necessiten per proporcionar assessorament de qualitat i suport pràctic a les mares per alletar amb èxit, protegir els cuidadors i els treballadors sanitaris de la influència poc ètica del màrqueting de la indústria de fórmules adoptant i implementant plenament el Codi Internacional de Comercialització de Substituts de la Llet Materna, fins i tot en entorns humanitaris i implementar polítiques familiars que proporcionin a les mares el temps, l'espai i el suport que necessiten per alletar, segons destaca l'entitat en un comunicat.

tracking