Pensions
Dubtes amb el pressupost del fons de reserva de jubilació
Caubet, representant dels assalariats, critica que hi ha partides “sobredimensionades”
Primer enfrontament al consell d’administració de la CASS després de les queixes d’ahir de les representants dels assalariats pel pressupost del fons de reserva de jubilació, aprovat pel mateix òrgan. Jacqueline Caubet, una de les dues representants dels treballadors, va assegurar ahir que el pressupost vinculat al fons de reserva és incomplet i “enganyós”. El principal problema per a Caubet és que no es compara el pressupost amb l’executat o bé del 2021 o bé amb el primer trimestre del 2022. “Amb el pressupost de la CASS sí que se’ns va detallar tot molt bé, fins i tot es comparava amb l’exercici del 2019 per poder tenir una referència real d’un any sense pandèmia; el pressupost del fons de reserva ens el passen el dia abans de la seva aprovació i sense que hi hagi tota la informació”, va criticar ahir Caubet, que recorda que el reglament estipula que la documentació s’ha de realitzar amb un mínim de cinc dies previ a la seva votació.
UN PRESSUPOST INFLAT
D’altra banda, Caubet també va criticar que les partides del pressupost del proper curs estiguin “sobredimensionades” i recorda que la Llei general de comptabilitat obliga les empreses a realitzar pressupostos que “siguin el més ajustats possible a la realitat”. A més, Caubet, que va votar en contra a l’aprovació del pressupost, conjuntament amb Montserrat Martínez (l’altra representant dels treballadors), va assegurar que “hi ha informació que pot induir a l’error” perquè es comparin dos pressupostos i no es tingui en compte les execucions realitzades.
Per aquest motiu, ambdues representants demanen al Govern, que va avançar la data límit per presentar els pressupostos de tota l’Administració al 28 de juliol, que es requereixi més informació a la CASS abans de validar el pressupost definitiu, el qual s’haurà de presentar davant del Consell General per a la seva aprovació.