Salut
Projecte Vida alerta de la banalització del cannabis i demana al Govern més dades
La presidenta, Eva Tenorio, recorda que la marihuana és una droga com l’alcohol
La presidenta de la fundació Projecte Vida, Eva Tenorio, alerta de la banalització que s’està fent del cànnabis i de la marihuana. Tenorio assenyala que “des de fa temps que estem preocupats per una banalització que s’està fent”, tot i que recorda que no és una qüestió específica d’Andorra. “Es pren la marihuana com si fos natural i innòcua i la marihuana és una droga com l’alcohol o el tabac, amb els seus problemes; ens preocupa perquè com abans comences a consumir una droga, sigui quina sigui, més opcions tens de desenvolupar un transtor”, remarca la presidenta. En aquest sentit, Tenorio recorda que la marihuana no és l’única droga que s’ha banalitzat, atès que el tabac o l’alcohol també són drogues adictives. “Com que són legals la gent es pensa que no tenen perill i no és així; l’alcohol és la pitjor droga que hi ha”, remarca la màxima responsable de la fundació.
En aquest sentit, Tenorio apunta que la legalització que s’està fent en diferents països del cànnabis pot implicar una major banalització d’aquesta droga que cada cop es consumeix de més jove en països com ara Espanya o França. “Hi ha estudis que afirmen que les drogues que més maten són aquelles que estan legalitzades; per contra, crec que una legalització permetria acabar amb els mercats negres, que és on es tracta la marihuana i on entren productes químics per fer-la més adictiva”, assevera Tenorio. Precisament, la presidenta de Projecte Vida assenyala que la marihuana que es consumeix avui en dia “no és tan natural com la que hi havia durant els anys setanta perquè ara hi ha molts més químics”.
MÉS DADES I MÉS PREVENCIÓ
“Insto el Govern d’Andorra que es fes un observatori sobre el consum de drogues al país; actualment no tenim dades de la gent que en consumeix, sabem els decomisos però no els consumidors que hi ha”, assegura Tenorio. De fet, des de Projecte Vida es posa l’èmfasi en la prevenció i en la informació sobre les drogues com una eina per evitar que es puguin desenvolupar drogodependències. “És com amb el sucre, tots sabem que si en mengem molt tindrem problemes, la base de tot plegat és donar més informació als joves sense crear alarmisme però explicant tot els riscos de consumir”, assevera Tenorio, que recorda que “les drogues existiran sempre, els adolescents fan el mateix que els adults, només cal mirar l’alcohol”, sentencia.