Majoral condiciona un acord amb liberals al “projecte de país”

Majoral no vol una unió amb Liberals si abans no s’ha definit el model de país que es vol

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, no descarta una hipotètica coalició de Terceravia amb Liberals de cara a les properes eleccions al Consell General, però condiciona la reedició del pacte que ja van mantenir en el passat les dues formacions al “projecte” de país. “Abans de parlar d’apropaments s’hauria de parlar de projectes de país”, va afirmar el mandatari, que va insistir que feia les declaracions “a títol estrictament personal”, no pas com a membre ni representant del partit.

Majoral no és partidari d’una aliança purament tàctica entre tots dos partits, només fonamentada en el càlcul electoral. Si Terceravia i Liberals s’han d’unir, abans totes dues formacions s’haurien d’asseure a la taula per arribar a un acord sobre com ha de ser l’Andorra del futur, argumenta el mandatari. “Quina és la visió de país que tenim? Com volem que sigui l’Andorra de demà? No podem presentar-nos junts a les eleccions si no tenim clares abans les idees que defensem en àmbits com l’economia, el model sanitari i les relacions que hem de tenir amb la Unió Europea”, va detallar el cònsol major lauredià.

La idea de recuperar la unió entre tots dos partits va ser plantejada obertament al començament de l’estiu pel qui serà el cap de llista de Liberals a les properes eleccions nacionals, Josep Maria Cabanes, tot i que en els propers mesos no hi ha insistit més. El líder de Terceravia, Josep Pintat, s’ha mostrat escèptic respecte d’una possible unió amb Liberals i ha assenyalat que el partit liderat per Cabanes “no té projecte”.

Majoral, per la seva banda, no té la intenció, ara com ara, de tornar al Consell General. “L’encomana que va fer-me la ciutadania de Sant Julià de Lòria fa més de dos anys va ser que treballi per la parròquia, i aquesta és la meva prioritat. No tinc la vista posada en les eleccions generals”, va assegurar el cònsol major lauredià.

tracking