solidaritat

La Creu Roja ha dut fins a Ucraïna unes 79 tones de material

L’entitat ha organitzat cinc combois, el darrer dels quals va sortir la setmana passada

Un dels combois de la Creu Roja Andorrana.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La Creu Roja Andorrana (CRA) ha lliurat un total de 79 tones de material des de final de febrer en el conjunt de campanyes de recollida de material i d’ajuda espontània de la societat cap al poble ucraïnès, segons va informar l’organització no governamental en un comunicat de premsa que va fer arribar als mitjans.

Així, fent balanç, des de l’inici del conflicte s’ha fet entrega del material amb un total de cinc combois, entre el mes de març i l’últim, que va sortir la setmana passada. Amb aquest que ha sortit, carregat de 31 palets, les campanyes de recollida de material de primera necessitat es donen per tancades.

Així mateix, informa l’entitat, també es va engegar una campanya de recollida de fons mitjançant la Federació Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja, que ha assolit més de 143.982,44 euros.

Aquestes accions, segons destaca la Creu Roja Andorrana en el comunicat, han estat possibles gràcies a la col·laboració d’unes 150 persones voluntàries que han donat suport en les tasques de recollida, emmagatzematge, logística, conductors, acompanyants, traductors per als combois, entre altres.

Alhora, indiquen, els residents ucraïnesos s’han abocat a sumar en totes les activitats i encara continuen fent de voluntaris en les diferents accions per als temes administratius, la recerca de feina, traduccions, acompanyament i, sobretot, com a suport emocional, recorda la Creu Roja en el seu balanç.

Tretze refugiats

Així mateix, el segon comboi que va sortir, en col·laboració amb el ministeri d’Afers Exteriors i el ministeri d’Afers Socials, va permetre l’acolliment i el trasllat d’unes tretze persones refugiades a Polònia, que tenien lligams a An-dorra, destaca la Creu Roja An-dorrana en el comunicat.

Per altra banda, l’entitat no governamental posa en relleu la trobada a final de maig on es van proposar activitats lúdiques i socials i un pícnic de germanor, que van aplegar més de 250 per- sones.

La Creu Roja destaca que la botiga solidària atén 148 persones provinents d’Ucraïna, principalment dones i nens. A banda, el pis social de la CRA va servir per acollir de manera temporal dues famílies, una de les quals encara hi resideix.

tracking