acord de govern
La concessió del túnel d'Envalira s'allarga 8 anys, fins al 2056
La societat que gestiona la infraestructura va fer la sol·licitud tenint en compte la disminució dels ingressos durant la pandèmia
El Govern va acordar en la reunió d’ahir allargar la concessió administrativa del túnel d’Envalira per compensar les pèrdues registrades per la societat que el gestiona a causa de la pandèmia del coronavirus. D’aquesta manera, la concessió, que havia de finalitzar el 5 d’agost del 2048, estarà vigent fins al 17 d’octubre del 2056, fet que suposa que s’ha atorgat una pròrroga de 8,2 anys, tot just el que demanava la societat. Així ho va explicar ahir el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, que va assumir la tasca de portaveu a la roda de premsa posterior al consell de ministres.
La proposta la va presentar el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, i tenia com a objecte allargar el termini de la concessió administrativa per a la construcció i explotació del túnel d’Envalira i accessos fins al 17 d’octubre del 2056. D’aquesta manera, el Govern ha donat resposta a la sol·licitud que havia fet l’empresa concessionària, Túnel d’Envalira, SAU, al ministeri durant el mes d’abril passat. L’argument de la societat va ser que la pandèmia a causa de la covid-19 i les mesures de restricció de la mobilitat associades que va comportar van provocar una disminució del volum dels vehicles que van transitar pel túnel d’Envalira al llarg dels anys 2020 i 2021. Un fet que, tal com va apuntar l’empresa, els va causar una disminució dels ingressos que tenien previstos.
Segons va donar a conèixer l’executiu, Túnel d’Envalira, SAU, va presentar la petició d’allargament de la concessió acollint-se a la disposició addicional segons de la Llei del pressupost per a l’exercici del 2022, que introdueix la possibilitat que el termini de les concessions administratives sigui allargat, sempre, això sí, dins d’un límit i de manera justificada, per tal de restablir l’equilibri economicofinancer dels contractes de concessió administrativa. De del Govern van voler recordar que la durada d’aquesta concessió era de cinquanta anys, a comptar del 6 d’agost del 1998. Per aquesta raó, la seva finalització s’hauria produït el 5 d’agost del 2048. D’aquesta manera, l’allargament al qual l’executiu ja ha donat el vistiplau suposarà que la concessió acabarà el 17 d’octubre del 2056, “una pròrroga que correspon a l’allargament sol·licitat per la societat concessionària de 8,2 anys”.
Durant la roda de premsa posterior a la reunió del Govern, el ministre de Turisme i Telecomunicacions va manifestar, preguntat pels mitjans de comunicació, que no hi ha hagut cap altra demanda al Govern perquè s’allargui una altra concessió administrativa per les conseqüències negatives de la pandèmia del coronavirus.
MÉS
-Observatori d'Igualtat
L’estructura de l’Observatori de la Igualtat es reformula per reforçar-ne l’eficiència i l’eficàcia, substituint les comissions per un grup transversal.
-Batxillerat
Educació publica els programes de batxillerat professional dins de la voluntat d’adaptar l’oferta a les necessitats i anar en la línia europea.
-Barreres
Territori i Habitatge adjudica la campanya de col·locació i reparació de barreres de seguretat en carreteres generals per a l’any 2022.
-Torre dels Moros
Cultura adjudica el concurs per portar a terme una intervenció preventiva a la Torre dels Moros (Castell de les Bons) d’Encamp.
-Radio Andorra
El ministeri de Cultura licita un concurs per fer la vuitena fase de catalogació i dinamització dels fons discogràfic de l’antiga Radio Andorra.
-Andorra Turisme
Demà, un cop acabades les obres de rehabilitació, s’inicia el trasllat del ministeri de Turisme a l’edifici de Radio Andorra, començant per Andorra Turisme.