infraestructures

Sis milions d'euros per a obres en carreteres d'accés des de França

El Govern pagarà una part dels treballs de millora de l’RN-20, RN-320, RN-22 i RN-116

L'RN-320 al pas pel coll de Pimorent.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Andorra invertirà sis milions d’euros en quatre anys en la millora de diverses carreteres franceses. Així s’indica en l’acord entre els governs d’Andorra i França relatiu a la millora de la resiliència climàtica i de la viabilitat de l’accés rodat de les carreteres nacionals 116, 20, 320 i 22, relacionades amb els riscos naturals entre la localitat de Prades i la frontera francoandorrana.

El conveni, signat el 20 d’abril i que ahir va publicar el Butlletí del Consell General, assenyala que les obres a l’RN-20, RN-320 i RN-22 tindran un cost màxim de 12 milions d’euros, i que el Principat en pagarà el 40%, és a dir, 4,8 milions. Els treballs a l’RN-116 suposaran una inversió de sis milions d’euros i Andorra es farà càrrec del 20% de la despesa, és a dir 1,2 milions. A l’acord s’especifica que el Govern invertirà 1,5 milions d’euros en quatre anys i que la participació andorrana està condicionada a la inclusió i a l’aprovació de la dotació pressupostària corresponent al pressupost de l’Estat per a l’exercici del 2023.

Els dos governs van arribar a un acord per tirar endavant aquestes obres en considerar que l’escalfament global va acompa­nyat d’un augment de la freqüència d’episodis de congelació i de desglaç posterior, principal causa d’esllavissades i despreniments de blocs, i amb el desig de limitar els riscos de talls de circulació deguts als riscos naturals que es produeixen en aquest eix viari, sobretot a la part superior. L’obra nova o de millora serà sempre propietat francesa.

tracking