combustibles

França ja té els preus dels carburants més econòmics

Els preus més alts a Andorra comparat amb els països veïns fa que el país perdi atracció

L'estació de Gasopas al Pas de la Casa.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’augment dels preus dels carburants al país fa que tant els clients francesos com els espanyols ja no es decantin per les gasolineres d’Andorra per repostar el seu vehicle, quan abans era un reclam turístic. El motiu és que els diferencials ja no són tant significatius, sinó que al Principat resulta més car omplir el dipòsit. Així ho desprèn el rotatiu francès La Depeche, el qual fa referència al preu del litre de la gasolina, que des de l’1 de setembre a França ha baixat per sota dels 1,50 euros diverses vegades. Això es deu al descompte que el govern gal aplica de 18 a 30 cèntims durant els mesos de setembre a octubre i també l’addicional de 20 cèntims a les estacions de TotalEnergies. Una de les qüestions que ha pressionat la competitivitat del preu dels carburants a Andorra.

En aquest sentit, aquest passat divendres 2 de setembre, els preus més baixos a la regió, Midi-Pyrénées (França), han estat de 1,590 euros per al gasoil a Elan al Gers, 1,428 euros per al 98 sense plom a Total a Ariège i 1,380 euros per al 95 sense plom a Elan al Gers, segons el preus declarats per les estacions. Aquestes xifres, comparades amb les del Principat, concretament al Pas de la Casa, evidencien que repostar al país ja no surt tant a compte. A l’estació de Gasopas, els preus ahir eren d’1,648 euros pel gasoil, 1,629 euros pel 98 sense plom i 1,569 euros pel 95 sense plom. Això suposa una diferència de 0,058 pel que fa al gasoil, de 0,201 pel que fa al 98 sense plom i de 0,1890 pel 95 sense plom. Fins ara, molts francesos pujaven a la vila fronterera a repostar. Els preus dels carburants, una de les principals fonts d’atracció del Pas de la Casa, sembla que perden, almenys per ara, part del seu interès.

D’altra banda, Espanya va apostar per un descompte pactat entre l’Estat i les benzineres de 20 cèntims, fet que va portar pràcticament a igualar els preus dels carburants amb els del Principat. Pel que fa al país del sud, la problemàtica és la mateixa i Andorra ha perdut competència i atracció pel que fa als preus dels carburants. Per exemple, a la gasolinera low cost BonÀrea, els preus ahir eren d’1,582 euros pel 95 sense plom i 1,751 euros pel que fa al 98 sense plom, sense comptar en el preu final el descompte que el govern espanyol aplica de 0,20 cèntims.

tracking