El PS veu insuficient el tercer pagador presentat pel Govern

Pere López assenyala que l’executiu “no creu” en aquesta mesura

Pere López i Susanna Vela han comparegut aquesta tardaM. R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Resposta del Partit Socialdemòcrata al nou règim del tercer pagador presentat aquest matí pel ministre Albert Font. El president del grup parlamentari, Pere López, ha assegurat aquesta tarda que “no s’està duent a terme allò que es va acordar al Consell General” i veu “insuficient” la mesura presentada aquest matí.

“Escoltem amb molta sorpresa alguns arguments referents que això dispara la despesa”, ha remarcat López que recorda que la proposta d’acord feia referència a aquelles proves o medicaments encomanats per un metge referent o especialista. “No és un lliure consum de medicaments sinó que volem que aquella persona que s’ha de fer una prova analítica perquè ho ha decidit el metge referent o especialista que no hagi d’avançar els diners”, ha destacat el líder socialdemòcrata.

D’altra banda, la consellera Susanna Vela ha destacat que els problemes informàtics no poden justificar el retard en la implementació del tercer pagador per als productes farmacèutics perquè la Llei d’història clínica compartida, aprovada ara fa cinc anys, ja plantejava la implementació de la recepta electrònica. “No entenem que després de cinc anys d’aprovació de la llei això no estigui funcionant, no ens serveix aquesta excusa perquè s’estan invertint molts diners en transformació digital però no hi ha planificació”, ha afirmat Vela.

tracking