Sanitat

Tercer pagador a l'octubre per a majors de 65 anys

El decret posposa la mesura per a la farmàcia fins a tenir un sistema informàtic que ho permeti

Albert Font durant la presentació del tercer pagador aquest matíSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tercer pagador serà una realitat a partir de l’octubre. Això sí només per a les persones de 65 anys o més, després que el Govern hagi decidit obrir aquesta mesura només a “una franja de la població fàcilment identificable”.El ministre de Salut, Albert Font, ha detallat aquest matí que la mesura no implica una major cobertura sinó que l’usuari ja no haurà d’avançar la totalitat del servei. Segons Font, el tercer pagador “facilita l’accés a la sanitat i, un cop estigui implementat per a tota la població, facilita molt la gestió”. Tanmateix, el ministre ha apuntat que “la facilitació del consum pot provocar un risc de major despesa”.

Justament en aquest sentit Font ha justificat que la mesura no s’hagi obert a tota la població per tal de poder estudiar si aquest nou servei suposarà una major despesa per al sistema sanitari. “En un sistema ideal no hauria d’haver ni un euro de més; a la pràctica es veu que tota facilitació de qualsevol cosa augmenta el cost i és molt difícil d’avaluar”, ha senyalat Font que considera que “la franja de menys de 65 anys podria ser la més susceptible de realitzar una despesa innecessària”. Això sí, el titular de Salut espera que en pocs mesos la mesura es pugui obrir a tota la població.

Sense farmàcia

D’altra banda, el ministre ha explicat que si bé la cobertura de la farmàcia sí que constarà en el decret que es publicarà al BOPA el tercer pagador per aquest aspecte queda posposat fins que es tingui un sistema informàtic que permeti implementar-ho. “Pel tema de la farmàcia s’estan fent a passos agegantats perquè es pugui implementar, parlem de mesos, no de dies però tampoc d’anys”.

tracking