Educació

400 alumnes del Lycée a Ciutat de Valls

El Govern cedeix els espais durant cinc anys per ampliar el centre educatiu francès

Lliurament claus escola Ciutat de VallsSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les instal·lacions de l'antiga escola espanyola de Ciutat de Valls acolliran aquest any els estudiants de seconde del Lycée, després de formalitzar-se aquest matí la cessió temporal dels espais, que se suma a la que es va fer l'any passat de l'antiga escola andorrana del Roc per als alumnes dels darrers cursos de batxillerat, première i terminale. Els edificis educatius de Ciutat de Valls acolliran aquest curs 400 estudiants del Lycée Comte de Foix perquè el centre pugui fer una ampliació temporal d'aules, segons ha informat el Govern.

El cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, han oficialitzat l'entrega de claus d'aquests espais de titularitat pública al delegat de l'ensenyament francès a Andorra, Denis Dekerle. El conveni signat entre Educació i el Lycée és per 5 anys i "busca donar solució a la necessitat temporal d'instal·lacions del sistema educatiu francès, que preveu un pic màxim de 1.800 alumnes al Lycée en els propers anys", assenyala l'executiu en un comunicat. El centre compta ara amb 1.200 matriculats, dels quals 800 es quedaran als edificis de Prada Motxilla.

El trasllat d'alumnes a l'antiga escola espanyola es fa després dels treballs de refecció de sostres, la instal·lació de nova il·luminació més eficient, el canvi de finestres i envans o la modificació del circuit elèctric per adequar el centre. Els espais inclouran les aules de seconde, despatxos, zona d'infermeria i el centre de recursos i biblioteca. Les obres de reforma de les dues escoles de Ciutat de Valls han costat un milió d'euros.

tracking