SOCIAL

Conferència sobre l'ajuda als cuidadors de familiars amb discapacitat

El psicòleg Javier Tamarit ha fet la xerrada "Facilitar projectes de vida familiar" convidat per la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell

La conferència s'ha celebrat avui al Centre de Congressos d'Andorra la VellaFundació Privada Nostra Senyora de Meritxell

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El psicòlegJavierTamarit, un dels experts més importants de l'estat espanyol sobre discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, ha ofert avui una conferència al Centre de Congressos d'Andorra la Vella, convidat per la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell (FPNSM), sota el títol "Facilitar projectes de vida familiar", segons informa l'entitat en un comunicat. En aquest sentit, ha destacat que és cabdal la capacitació de les famílies de persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament per poder encarar cada projecte de vida familiar amb garanties i promoure el seumàxim desenvolupament, especialment del familiar amb discapacitat.

Per això, des de la fundació defensen que continuen treballant per oferir a cada família sistemes personalitzats de suport en situacions com afrontar el diagnòstic, la transició a l'escola, el pas a la vida adulta o situacions de dol i separacions, entre d'altres. En aquesta línia, per la directora de l'entitat,CelineMandicó, és important continuar desenvolupant programes de suport familiar dels que es puguin beneficiar les famílies al llarg del cicle vital del seu familiar. Per això, enguany s'ha iniciat el programa Pare a pare d'ajuda mútua al servei d'atenció precoç.

La fundació destaca que durant l'acte s'ha parlat del que se sap sobre els models de qualitat de vida familiar, dels sistemes de suport més potencialment efectius per a la família i d'algunes altres claus per a la presa de decisions.

tracking