TERRITORI

Formació en la tècnica de construcció de la pedra seca

S'obren les inscripcions de la quarta edició dels cursos que es reprenen el pròxim mes de setembre i octubre

La pedra seca a Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les formacions de la quarta edició del curs de formació en la tècnica de construcció de la pedra seca es reprenen el pròxim mes de setembre i octubre, segons informa l'executiu en un comunicat. Així, el projecte de Pedra Seca, liderat pel departament de Patrimoni Cultural juntament amb l'espai sociocultural Cal Pal, organitza cada any diferents activitats per donar a conèixer i fomentar aquesta tècnica. Per això, de caraa la tardori amb la col·laboració dels comuns de Canillo, Encamp, Ordino i de FEDA es proposen tres formacions que, juntament amb el ja celebrat durant el mes de maiga les Bonsd'Encamp i la formació a la Farga delMadriu, clouen la quarta edició formativa.

Les estructures de pedra seca, de les quals existeixen quilòmetres a Andorra, estan íntimament lligades a l'agricultura, a la ramaderia i al manteniment de marges icamins, un patrimoni característic dels paisatges del territori. En aquest sentit, segons destaca Govern, la formació s'adreça a tot aquell que vulgui descobrir o aprofundir en el coneixement de la pedra seca i vulgui contribuir a donar suport a la conservació i sostenibilitat del patrimoni amb els cursos pràctics en la construcció per poder fer murs, feixes o camins d'aquest material.

Així doncs, els cursos s'estructuren en una introducció als fonaments i la història de la pedra seca com a tècnica de construcció tradicional, lectura del paisatge, coneixement de les eines i els principis bàsics de la construcció amb aquest material, per després fer la part pràctica que és la construcció en si amb l'aplicació d'aquesta tècnica, assenyala l'executiu.

tracking