DIADA DE MERITXELL

La síndica demana un pacte social i més esforç per combatre el canvi climàtic

Roser Suñé considera que cal més agilitat i contundència per fer front a la pèrdua de poder adquisitiu

La síndica general a la Casa de la Vall durant el discurs

La síndica general a la Casa de la Vall durant el discursFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La síndica general, RoserSuñé, ha donat el tret de sortida als actes de la Diada de Meritxell amb el discurs tradicional a la sala dels passos perduts a la Casa de la Vall.En les seves paraulesSuñéha remarcat que "la por per la pèrdua de poder adquisitiu transforma les societats i si les polítiques públiques no acompanyen, els canvis no són per abé".

Suñéha destacat que "l'habitatge ha ocupat un lloc preeminent per mostrar les dificultats diàries dels nostres ciutadans, els preus han augmentat i els mecanismes usats no han pogut fer-hi front".Per aquest motiu la síndica consideraque"la complexitat actual de moltes famílies ens obliga a ser més àgils i contundents". Amb tot,Suñéha fet una crida als agents socials per acordar "un pacte social". "Els agents socials han d'ocupar el lloc que els correspon i han de poder transmetre les inquietuds i les propostes de la societat civil des d'una anàlisi seriosa i compartida amb el màxim depersonespossibles".

D'altra banda,amb relació alcanvi climàtic i la crisi energètica, la síndica ha assegurat que "no tot s'hi val, perquè les decisions que es prenguin aquestspròxims anysdeterminaranquina Andorra física tindran les futures generacions". A més,Suñéha fet una crida perquè "l'estalvi d'energia" formi part del dia a dia. "La dinàmica entre creixement i sostenibilitat és possiblement un dels debats més apassionants i determinants que hem de fer", i continua, "l'emergènciaclimàtica ha de determinar qualsevol presa de decisió que afecti el territori".

tracking