transport públic

Coopalsa apunta a un nou recurs per les pèrdues durant la pandèmia

L’empresa estudia anar al Superior per una diferència de 60.000 euros amb el Govern

El transport públic continua immers en litigis.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els litigis judicials per les compensacions del Govern a les empreses de transport públic continuaran i no sembla que es puguin resoldre, almenys en la seva totalitat, de manera immediata. Un dels litigis que pot continuar ben viu de moment és el referent a les compensacions per les pèrdues que han registrat les companyies durant el període de pandèmia.

En aquest cas, l’executiu anunciava, fa tan sols uns dies, que havia guanyat el recurs interposat per Coopalsa a la Batllia i que encara està a l’espera de rebre la resolució sobre el recurs de l’altra concessionària, Autocars Nadal, que podria anar en el mateix sentit.

El cas, però, és que Coopalsa no s’ha rendit i el més segur és que aposti ara per recórrer, en segona instància, davant la sala administrativa del Tribunal Superior de Justícia. La decisió no es prendrà fins d’aquí a uns dies, però és gairebé segur que hi haurà un nou recurs, ja que l’empresa vol deixar oberta aquesta via “de manera preventiva” per si finalment no hi ha un acord amb l’executiu. De fet, són només 60.000 euros els que separen una posició de l’altra: així, mentre que el Govern considera que n’hi ha prou amb una compensació de 470.000 euros, Coopalsa estima que li correspondrien 530.000 euros segons el contracte. “Estem encara analitzant la sentència i valorant quina és la situació”, va indicar el gerent de Coopalsa, Gabriel Dallerès, que admet que per una quantitat relativament petita, com de la que es tracta, potser no valdria la pena continuar en la via judicial. I és que el gruix de la compensació que encara hauran de calcular els tècnics és el que fa referència a la segona part de la pandèmia, període pel qual les companyies demanen un volum de diners molt superior, ja que les pèrdues registrades van ser molt més grans.

tracking