cossos especials

Rossell afirma haver cessat Magrinyà per la pèrdua de confiança

El Govern nomena Carles Oferil per al càrrec que ocupava Oriol Magrinyà

El director adjunt de la presó amb el ministre Rossell i el director del centre.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de l'Interior, Josep Maria Rossell, ha comparegut aquesta tarda per explicar els motius que l'han portat a destituir aquest matí al director adjunt de la presó, Oriol Magrinyà. Rossell ha indicat que el cessament del director adjunt del Departament d'Institucions Penitenciàries i del Cos Penitenciari està motivat per "un cúmul de circumstàncies que s'han produït des que el senyor Magrinyà ha estat director adjunt el que ha fet que li hagi perdut la confiança". Tot i això, el ministre no ha volgut revelar quines han estat aquestes circumstàncies perquè "han de quedar al nivell intern del ministeri i el que no faré és explicar un per un quins han estat els motius".

Rossell tampoc ha volgut aclarir si ha estat ell el que ha cessat el director adjunt o ha estat aquest últim el que se li ha avançat i li ha presentat una carta de dimissió, si bé ha assenyalat que hi hagut una reunió aquest mateix matí a la qual havia convocat Magrinyà "per notificar-li el cessament". En relació al futur, el ministre ha indicat que "ara es tanca una porta i se n'obre una altra i al que ens hem de dedicar és a que el centre penitenciari funcioni i tots els reglaments en marxa s'acabin aprovant aquesta legislatura". El ministre ha recordat que de l'estudi de clima laboral que s'ha elaborat es dedueix que, a més dels reglaments, s'ha de fer un full de ruta "i per tant es tracta de tirar-lo endavant", juntament amb una millora de la comunicació a nivell intern i extern.

Dimissió irrevocable

Els treballadors del centre penitenciari han estat els que han donat una versió diferent dels fets i han asseguren que ha estat Magrinyà qui ha acudit al despatx del director del centre penitenciari per presentar la dimissió de manera irrevocable. El Govern ha informat desprésque s'ha acordat el cessament de Magrinyà i el nomenament de Carles Oferil per al càrrec de director adjunt del departament d'Institucions Penitenciàries i del Cos Penitenciari, segons es publicarà avui al BOPA. Oferil és sotsoficial de primera i té una trajectòria de 25 anys al centre penitenciari "on durant molts anys ha desenvolupat la seva activitat en la gestió de la Unió de Reinserció", detalla l'executiu en un comunicat.

Els motius de la suposada renúncia del director adjunt són segons fonts dels treballadors de la presó que Magrinyà afirma que no es troba còmode en el càrrec perquè no té prou suport del ministeri i perquè la relació amb el director del centre penitenciari, Miquel Àngel Garcia, ha canviat i no passa per un bon moment. Les diferències entre els dos directors de la presó haurien sorgit perquè semblava que hi havia un pacte entre Magrinyà i Garcia perquè el primer acabés amb les presumptes pràctiques de favoritisme amb els funcionaris més afins que havien denunciat els sindicats penitenciaris.

Les fonts consultades han indicat que Magrinyà acusa Garcia de ser qui torna a tenir pràctiques de favoritisme amb els treballadors més afins al moment d'obrir expedients i de valorar la feina feta.

tracking