El sector hoteler vol seguretat en els preus de la llum el 2023

Jordi París explica que molts hotels ja estan aplicant mesures d’estalvi, però volen concreció en les possibles pujades de la llum

Alguns hoteles ja han començat a aplicar mesures.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president de la Unió Hotelera, Jordi París, ha demanat més concreció al Govern de cara a les possibles pujades de la llum. En aquest sentit, el màxim responsable dels hotelers celebra que la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, descartés una nova pujada per a aquest 2022. “Com a mínim, ja quedo més tranquil”, va asseverar París, perquè això implicarà poder tenir una major previsió de cara a l’impacte que tindrà la factura de la llum en els comptes de resultats d’enguany.

Tanmateix, el president de la Unió Hotelera assenyala que la situació és complexa perquè l’escalada del preu de la llum està tenint un impacte important en els costos. En aquest sentit, París assegura que des de la patronal hotelera es vol traslladar al Govern, mitjançant la CEA, els diferents neguits i dubtes que generen els possibles increments del preu de la llum de cara al pròxim any. De fet, la ministra ja va afirmar en el dia de Meritxell que pràcticament seria impossible esquivar una nova pujada dels preus de FEDA, a causa de la volatilitat dels mercats i de la situació inflacionista derivada del conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna. D’altra banda, Jordi París va confirmar que molts hotels ja han començat a aplicar mesures d’estalvi per intentar reduir les factures de la llum. Així, París explica que alguns hotels ja han començat a reduir les hores de l’enllumenat nocturn o a marcar uns horaris per als aires condicionats, així com conscienciar els treballadors perquè apaguin els llums i els ordinadors quan no calgui tenir-los encesos.

París va mostrar-se obert a col·laborar amb l’executiu per aplicar més mesures d’estalvi, arran del pla que es vol tirar endavant des de Medi Ambient per reduir el consum elèctric en el sector privat. “Nosaltres ja les trobem bé, aquest tipus de mesures”, va assegurar París.

tracking