Debat d'Orientació Política

Les llicències d'edificació quedaran condicionades a un informe de Govern

La mesura es durà a terme fins que els comuns no hagin elaborat un estudi de capacitat màxima de cada parròquia

Xavier Espot durant el discurs del Debat d'Orientació d'aquest matíFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, ha anunciat en el marc del debat d’orientació política que l’executiu entrarà aquesta tarda un projecte de llei pel tràmit d’extrema urgència per poder aprovar unes directius d’ordenació que donin un any als comuns per disposar d’estudis de capacitat màxima de cada parròquia. L’estudi ha d’adequar les previsions de creixement de població de cada parròquia als recursos i infraestructures existents i previstos. Aquests estudis només es podran aprovar amb l’informe preceptiu i vinculant del Govern. Tal com ha anunciat Espot, a més, mentre els estudis no estiguin elaborats i aprovats, les llicències d’edificació quedaran condicionades a l’obtenció d’un informe favorable per part dels ministeris d’Urbanisme i Medi Ambient. Quedaran exclosos d’aquest requisit els edificis per a habitatge unifamiliar i els destinats a lloguer.

Govern també entrarà a tràmit aquesta tarda un projecte de llei que establirà una moratòria de dos anys en les noves autoritzacions d’habitatges d’ús turístic que no s’adiguin als criteris de sostenibilitat i qualitat marcats. Durant aquests dos anys, el Govern haurà d’elaborar un estudi sobre la capacitat turística del país que establirà nous criteris en base als quals es podran autoritzar nous pisos turístics.

També en qüestió d’habitatge, el cap de Govern ha indicat que es destinaran 11 milions d’euros a la compra de pisos buits per destinar-los a lloguer assequible i 8 milions més per lloguer d’habitatges buits.

tracking