Debat Orientació Política

Espot insisteix en fer compatible l'avortament i el Coprincipat

El cap de Govern afirma que s'ha de seguir treballant per assolir "un avenç que tots volem però preservant les nostres institucions"

Espot aquest matí al debat d'orientacióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavier Espot ha assegurat aquest matí que "haurem de seguir treballant plegats de forma serena i discreta amb l'objectiu de fer compatible un avenç que tots volem dels drets sexuals i reproductius de les dones però també mantenint i preservant les nostres institucions", en el discurs del debat d'orientació. El cap de Govern ha destacat la feina que està fent el grup creat per parlar sobre els drets que inclouen la interrupció de l'embaràs i ha manifestat que "els treballs només seran útils si segueix imperant com fins ara l'alt nivell de lleialtat" entre els integrants del grup.

Espot ha remarcat que"l'arquitectura institucional evoluciona, ho ha fet fins ara i ho seguirà fent, però precisem de consensos amplis i deixar de banda usos tàctics i solucions definitives i sobretot no voler erigir-se en pare o mare de la pàtria" en relació al reconeixement dels drets reproductius de les dones i a l'avortament. Al final del discurs el cap de Govern ha tornat a referir-se al model institucional en la defensa que ha fet de les polítiques centristes i equilibrades que ha atribuït a l'executiu demòcrata, reformista i liberal que encapçala. En aquest punt, Espot ha asseverat que "si la nostra estructura institucional ens posa certes limitacions que no podem acceptar, treballem per reformar-la amb discrecció, amb realisme però no abolim el Coprincipat pensant que mantindrem sense problemes la nostra independència, la nostra identitat i el nostre equilibri".

tracking