gastronomia

Sopar inaugural de l'Andorra Taste

El cap de setmana comptarà amb tallers i el tast de productes gastronòmics

Sopar inaugural de l'Andorra TasteFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’Andorra Taste, el primer congrés de cuina d’alta muntanya, arrenca avui al Prat del Roure amb el programa professional, que durarà tres dies i que acollirà ponències, debats i taules rodones amb la participació de cuiners de renom, tant andorrans com internacionals. L’encarregat d’inaugurar avui les jornades és Miquel Canturri, que és el xef del restaurant Mínim’s, amb una conferència sobre peix de muntanya, mentre que demà es guardonarà el xef francès Michel Bras per la seva trajectòria profes­sional.

A partir de divendres i durant tot el cap de setmana, l’Andorra Taste popular permetrà apropar la cuina d’alta muntanya a tot­hom. L’esdeveniment obert a tot el públic se celebrarà al carrer Veedors d’Escaldes-Engordany i comptarà amb activitats per a totes les edats. Així, per exemple, els infants podran participar a l’Aulakids, on dos concursants de MasterChef 6 Espanya, la Sofía i en Víctor, oferiran tallers de cuina andorrana. Els nens aprendran a elaborar receptes dolces, com ara la tartaleta de fruites, o salades, com les empanadilles andorranes. Així mateix, els adults també podran atendre els Showcookings, que comptaran amb tasts i demostracions culinàries dels xefs participants. En Pep Ramos, de L’era d’en Jaume, oferirà una demostració de cuina de borda, mentre que Casa Auvinyà organitzarà un tast de vins andorrans. A més a més, els restaurants del país trauran al carrer els seus plats, que els participants podran provar. Per poder provar els plats caldrà comprar tokens per valor d’un euro cadascun. Els plats costaran quatre tokens i es podrà provar l’arròs de munta­nya del restaurant Plató, el nem vietnamita de muntanya del restaurant Kao Soldeu o, fins i tot, la fulla de tabac de la pastisseria Youcake by Estopiñán.

Enguany, el territori convidat a l’Andorra Taste és la serralada dels Andes. Per això, es comptarà amb la presència dels xefs andins Rodolfo Guzmán (Xile), Samuel Ortega (Equador) i Aníbal Criollo (Colòmbia).

CLAUS

Ponències

Des d’avui fins divendres se celebraran ponències de xefs de renom, que parlaran sobre cuina d’alta muntanya al Prat del Roure. Cal inscripció prèvia.

Taste award

L’Andorra Taste Award guardonarà el xef francès Michel Bras avui a les 12.25 hores al Prat del Roure.

Taste popular

De divendres a diumenge el carrer Veedors acollirà degustacions, demostracions culinàries, tallers infantils i música en directe.

Els Andes

Enguany, el territori convidat és la serralada dels Andes i es comptarà amb xefs de la zona.

Ahir es va celebrar el sopar inaugural.

tracking