llei de la família

El PS veu "discriminació" religiosa en la distinció entre matrimoni i casament

Els socialdemòcrates troben un "despropòsit" la distinció semàtica

Roda de premsa del PS de presentació del recurs al Tribunal ConstitucionalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup parlamentari socialdemòcrata ha donat a conèixer avui els arguments que l'han portat a presentar un recursd'inconstitucionalitaten relació ados articles de la Llei de la persona i de la família.

Per una banda, la consellera general JudithSalazarha afirmat que "no podem estar d'acord" amb la distinció que fa la llei entre casament civil i matrimoni canònic perquè suposa una "incongruència", ja que tots dos tenenelsmateixos drets. I és que, segons ha afirmat, només hi pot haver un possible argument per fer aquesta distinció comésevitar "un possible enuig del copríncep episcopal". Per al PS el text aprovat podria produir "una discriminació per motius de religió".

Per altra banda, el recurs davant de l'Alt Tribunal, obeeix també al fet que la llei "dona més benefici a la jurisdicció canònica que a la civil" pel que fa a la nul·litat del matrimoni. D'aquesta manera,esconsidera que el casament civil es pugui declarar nul sense haver d'anar a la via canònica perquè no hi hagi, com passa ara amb la nova llei, una "asimetria jurídica".

tracking