condicions laborals

Els treballadors de les ambulàncies i l'UTE acosten posicions

L’empresa s’ha compromès a designar un interlocutor i a regularitzar la situació laboral

Una ambulància a la porta de l'hospitalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors del transport sanitari no medicalitzat ni urgent i l’UTE que s’encarrega del servei des d’aquest setembre han deixat enrere les tensions, segons van detallar ahir fonts del sindicat i de l’empresa al Diari. Dilluns passat la concessionària va mantenir diverses reunions amb els representant dels treballadors, del sindicat, el SAAS i el ministeri de Salut amb la finalitat d’acostar posicions.

Segons van detallar fonts del sindicat a aquest rotatiu, l’UTE Andorra de Transport Sanitari va adquirir dilluns una sèrie de compromisos que s’haurien de posar en marxa a partir d’avui. En aquest sentit, van destacar que l’empresa ha d’entregar una nova planificació i que ha designat un “interlocutor únic i vàlid” a qui acudir “en cas de conflicte”. Pel que fa a les denúncies, s’han deixat en “standby” a l’expectativa del compliment dels compromisos. Per la seva banda, l’UTE va confirmar que les reunions es van celebrar amb harmonia i que van servir per “tancar la polèmica”. Així, la concessionària va destacar que els empleats i l’empresa treballen “en la mateixa línia” per posar el punt final al conflicte i que és “important que el servei tiri endavant i que ho faci de la millor manera possible, perquè la gent que necessiti ambulàncies les pugui utilitzar amb normalitat”. A més, l’UTE va assegurar que en tot moment ha tingut la voluntat de respectar tots els drets que els treballadors subrogats van adquirir a l’anterior empresa.

CLAUS

-Concessió

El SAAS adjudica la concessió a l’UTE, que ha d’ajornar l’inici del servei perquè no rep les ambulàncies.

-Amenaça d’aturada

Els treballadors denuncien que les planificacions de l’empresa no respecten els drets laborals i asseguren haver estat coaccionats.

-Normalitat al servei

Els treballadors i el sindicat es reuneixen amb l’empresa la nit abans que el servei es posi en marxa. L’UTE es compromet a refer la planificació i el servei s’inicia amb normalitat.

-Compromís

El ministeri comunica que supervisarà les relacions. L’UTE es compromet a regularitzar la subrogació dels treballadors i a assignar un interlocutor a partir d’avui.

tracking