Estalvi energètic també a les pistes d'esquí

L’executiu i els camps de neu es reuneixen per abordar les mesures a aplicar, les quals aniran sent revisades pel Govern

Pista de l'Avet, a Soldeu-el Tarter.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern i les estacions d’esquí es van reunir ahir per abordar quines mesures s’aplicaran des de Ski Andorra per assolir l’estalvi energètic encomanat per l’executiu. A la reunió va assistir la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, així com els representants de FEDA i dels dominis esquiables.

Segons fonts de l’executiu, la reunió va ser molt profitosa i les estacions van traslladar al Govern el convenciment de poder assolir un estalvi energètic que suposi un mínim del 15%. A diferència del que es va acordar amb els comuns, el Govern i les estacions no signaran un conveni, sinó que en la segona reunió a la qual s’han emplaçat es detallarà una llista de mesures a aplicar de la qual l’executiu anirà controlant la implementació. Des de les estacions d’esquí es recorda que sempre s’han aplicat mesures d’estalvi, com ara tancar les pistes paral·leles els dies de menys afluència, i s’apunta una possible reducció de la velocitat dels remuntadors per així reduir també el consum.

D’altra banda, ahir al matí la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va assegurar que el comú de la capital està “plenament compromès amb l’estalvi energètic”. En aquest sentit, Marsol va posar en relleu els canvi de l’enllumenat públic per llums led, així com la connexió dels Serradells i, properament, el Centre de Congressos a l’ecogeneració d’energia.

Tanmateix, la màxima responsable comunal d’Andorra la Vella va descartar que es redueixin les hores de l’enllumenat públic, perquè “els barris interiors són molt foscos i podria provocar problemes de seguretat i fins i tot alguna caiguda”.

tracking