reivindicació del col·lectiu sanitari

Font es mostra predisposat a revisar les tarifes mèdiques

El ministre considera “legítima” la voluntat de revisar els preus després que no s’abordi la situació des del 2009

El ministre Font, en la intervenció ahir a l'acte d'Atida.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Reacció ràpida del ministre de Salut, Albert Font, a l’amenaça que el Col·legi d’Odontòlegs va fer dijous al vespre en assegurar que apostava per impugnar el conveni amb la CASS. Ahir, Font va obrir la porta a revisar els preus de les tarifes a l’alça després de les queixes rebudes per part de diferents col·lectius sanitaris. Tanmateix, el titular de la cartera de Salut va voler desdramatitzar les pretensions dels odontòlegs i va recordar que “el ministre de Salut ja té prou anys per recordar que cada any es denunciava el conveni, era la tònica de cada any”. Amb aquestes declaracions Font va considerar que l’anunci dels odontòlegs no era per “amenaçar” el Govern, sinó per “merament renegociar el conveni”.

En aquest sentit, el titular de la cartera de Salut va apuntar que els col·lectius sanitaris “consideren que ha arribat el moment d’obrir una ronda de negociacions, una cosa que s’havia deixat de fer des del 2009 i penso que en un moment o en un altre havia d’arribar”. Així, Font va considerar “legítimes” les aspiracions dels odontòlegs –i de la resta de col·lectius– i es va mostrar obert a revisar les tarifes a l’alça sent conscient que les aspiracions dels col·lectius seran d’aplicar un increment que estigui per sobre de l’IPC del 2022. “Es negociarà amb tots els col·lectius que ens ho demanin; de cap de les maneres es podrà dir que el ministeri de Salut es tanca en banda o que boicoteja unes negociacions que, a més, considero legítimes després de tant de temps”. Així i tot, Font va voler insistir que “l’únic que tenim és una denúncia o una queixa de cert malestar d’aquest col·lectiu [els odontòlegs]”, i va deixar clar que des de l’executiu no es preveu l’opció que acabin abandonant la CASS.

QUINZE DIES PER NEGOCIAR

Per la seva banda, des de la junta del Col·legi d’Odontòlegs es va especificar ahir que finalment durant la sessió assembleària de dijous es va decidir posposar la votació sobre una possible sortida de la CASS. Així, es va assegurar que aquesta decisió busca donar espai a la negociació amb el Govern per tal d’evitar la fugida dels dentistes de la CASS. Tanmateix, sí que està previst acabar votant una possible impugnació al conveni vigent actualment a final d’aquest mes.

En aquest sentit, el ministre Font va explicar que en el cas que el col·lectiu acabi decidint sortir de la CASS, aquesta acabaria reemborsant els actes “en virtut de la tarifa de responsabilitat reduïda a un terç, és a dir, allà on la CASS ha de pagar 10 acabaria pagant-ne 3,3”. A més, Font va recordar que si bé les negociacions es fan de forma col·lectiva, qualsevol professional és lliure de convencionar-se amb la CASS, independentment de les decisions del col·legi.

EL COL·LECTIU DE METGES TAMBÉ VOL RENEGOCIAR LES TARIFES AMB LA CASS

Els odontòlegs no són l’únic col·lectiu que ha insinuat que pot deixar la CASS. Segons va explicar ahir el ministre de Salut, Albert Font, els metges també haurien reivindicat renegociar les tarifes marcades pel Govern i per la CASS, per evitar una impugnació del seu conveni. Així, el ministre Font va assegurar que ahir va mantenir una reunió amb els responsables del Col·legi de Metges, en la qual van mostrar el seu interès a obrir una ronda de negociacions. El ministre va assenyalar que “a priori també voldrien obrir una ronda de negociacions amb la CASS”, i va remarcar que des del ministeri es buscaria la fórmula per assumir aquesta negociació. En aquest sentit, el ministre va obrir la porta a negociar també amb aquest col·lectiu i a assumir “les nostres retribucions” com a ministeri de Salut. Així i tot, Font sí que va apuntar que la negociació es farà “dins de les nostres possibilitats”. Les reivindicacions dels col·lectius arriben en un moment on l’executiu està lluitant per rebaixar la inflació i minimitzar l’impacte de l’encariment del cost de la vida sobre la ciutadania.

tracking