sanitat

El cap d'urgències ocuparà la direcció assistencial de l'hospital

El consell directiu del SAAS va ratificar ahir el nomenament del doctor Marcos Gutiérrez

El nou director assistencial del SAAS, Marcos Gutiérrez.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Marcos Gutiérrez serà el nou director assistencial del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) en substitució de Marcel Prats. L’hospital va anunciar el nomenament després que hagués estat ratificat pel consell directiu de la parapública, que es va reunir ahir. Gutiérrez ocupava fins ara les funcions de cap del servei d’urgències.

El comunicat del SAAS recordava que el nomenament és fruit d’un procés de selecció que va ser convocat el 30 d'agost, de caràcter intern i d’acord amb el que preveuen el Reglament de creació de la Direcció Assistencial i la Direcció Econòmica i de Recursos Generals del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, i el Reglament d’estructura i funcionament del CHA vigents. Quant al tràmit que s’ha seguit, es va informar que la proposta de nomenament va partir del director general, tal com estableix el reglament, després de valorar la capacitat, l’experiència i la trajectòria professional del facultatiu. La seva candidatura era la única que va concórrer al procés intern.

Marcos Gutiérrez ha exercit la responsabilitat de la direcció d’urgències –primer de manera provisional– des que Josep Gómez Jiménez va ser destituït del càrrec en un procés que es va complicar perquè Gómez Jiménez va agafar la baixa. En aquell moment, l’any 2018, la plantilla i el cap mantenien una relació laboral complicada.

NOVA RESPONSABLE D'INFERMERIA DE SALUT MENTAL

El nomenament de la responsable d’infermeria de Salut Mental per part del SAAS va generar malestar entre els professionals que conformen aquesta àrea pel proces de selecció, que va ser considerat com a poc transparent. La calma torna a regnar en aquest departament, si bé van ser moltes les suspicàcies perquè la persona que va ser seleccionada per un edicte extern, procedent de la residència l’Albó, és la dona del cap de traumatologia de l’hospital. Fa cinc dies que es va incorporar. Fonts dels treballadors van comentar que després d’arribar a Andorra i incorporar-se a l’Albó, canvia de lloc de treball “sense experiència en el camp de la salut mental”, encara que “la mala maror ja ha quedat enrere”, van precisar les mateixes fonts. Abans es va fer una convocatòria interna per cobrir la plaça. S’hi van presentar dos porfessionals de l’àrea encara que amb poques esperances “tot i que van presentar dos bons projectes de treball”, apunten les fonts. Finalment van ser descartats per aquest càrrec de nova creació i es va optar per la via externa.

tracking