preguntes al govern

El PS vol saber el criteri emprat per allargar l'explotació del Túnel d'Envalira

Font demana per què la concessió s’ha allargat 8,2 anys a causa de la pandèmia

Un cotxe surt per la boca nord del túnel.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller socialdemòcrata Jordi Font ha formulat una pregunta al Govern per conèixer els criteris econòmics que recolzen la decisió del Govern de prolongar la concessió del Túnel d’Envalira per 8,2 anys més, fins a l’octubre del 2056. Cal recordar que l’executiu va justificar aquest acord pels dos anys de pandèmia i els perjudicis que havia suposat aquesta crisi sanitària a la concesionària.

Des del PS no es té clar si aquest allargament és proporcional, segons ha pogut saber el Diari, tenint en compte que l’empresa va veure disminuir els seus ingressos però no va tenir números vermells. La pregunta ha estat presentada per rebre una resposta oral. Font precisa que “la durada de la concessió del Túnel d’Envalira, a priori, semblava suficient per a garantir la viabilitat econòmica de la mateixa per un màxim de 50 anys i avui s’està prolongant perquè hi ha hagut una mancança de la xifra de negoci a conseqüència de la crisi produïda per la pandèmia de la covid-19”. L’oposició espera que el Govern detalli com s’ha arribat a aquest càlcul.

D’altra banda, la presidenta suplent, Judith Salazar, s’interessa per les subcontractacions de treballadors al servei d’empreses foranes, per saber si les condicions responen als mínims establerts per la normativa andorrana, ja que, en cas contrari, “podrien competir en condicions més favorables que les exigides a les empreses del país”. Salazar demana si el Govern entén que, “amb independència del lloc de celebració dels contractes laborals”, la normativa laboral en el treball garanteix que qualsevol treballador que realitzi la seva activitat laboral a Andorra té assegurades les condicions mínimes que aquesta normativa garanteix als treballadors d’empreses andorranes. La pregunta es formula veient les informacions aparegudes en relació a inspeccions dutes a terme a les obres de construcció de torres.

tracking