transport públic

Les companyies veuen suficient de moment el reforç de busos

Autocars Nadal i Coopalsa valoren positivament el funcionament del servei

El servei s'ha reforçat amb l'inici del curs escolar.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les companyies de transport públic, Coopalsa i Autocars Nadal, han fet una valoració positiva dels primers dies de funcionament del reforç d’autobusos que s’ha posat en marxa amb l’inici del curs escolar i davant de l’increment de persones que ja disposen de la targeta per viatjar gratuïtament. El director d’Autocars Nadal, Bartumeu Gabriel, va manifestar que “ha anat força bé” i que durant aquests dies “no hi ha hagut cap incidència” destacable. En aquest sentit, Nadal va recordar que dos dels autobusos que han destinat a reforçar el servei tenen 84 places cadascun, el que els dona marge per traslladar un major volum de persones en hores punta. “Creiem que, per part nostra”, el reforç que s’ha fet és suficient”, va indicar Gabriel, que recorda, però, que s’haurà de veure si quan vingui el fred el nombre de joves que agafen el bus s’incrementarà, cosa que passa habitualment. “Farem un seguiment per si s’ha d’introduir qualsevol canvi, però la veritat és que estem satisfets de com està anant aquest inici del curs” va afegir Gabriel.

Per la seva banda, el gerent de Coopalsa, Gabriel Dallerès, es va manifestar en el mateix sentit, indicant que “globalment el servei ha funcionat bé” i que “no ens arriben massa queixes”. Segons Dallerès, s’haurà d’esperar encara dos o tres setmanes per determinar si hi ha alguna mancança i, de fet, totes dues companyies treballen estretament amb el Govern per estudiar possibles canvis. I és que, tal com recorda el gerent de Coopalsa, “hi ha un increment d’usuaris, però no sabem de manera exacta quants són”, però es disposarà de més dades a mesura que passin els dies.

El ministeri d’Economia i les companyies van acordar incorporar divuit autobusos a les hores punta, a l’entrada i sortida de les classes. El reforç es fa entre les set i les nou del matí i, a la tarda, entre les 16.30 i les 18.30 hores. L’increment de les places es centra sobretot en les línies més utilitzades, prioritzant els recorreguts cap a Andorra la Vella.

tracking