Educació
Els mestres del Lycée protestaran per la falta d'espais per fer esport
Els professors d’educació física faran un acte de protesta a l’Estadi Comunal
Els professors d’educació física del Lycée Comte de Foix faran dimarts una acte per protestar contra la pèrdua d’espai per poder impartir les activitats. Si el curs passat es van quedar sense la possibilitat d’ocupar l’Estadi Nacional, aquest curs la situació s’ha agreujat perquè se’ls han reduït les hores per fer servir l’Estadi Comunal –la pista d’atletisme, el camp i també el pavelló–. Fonts dels professors van lamentar la improvisació de les administracions implicades, especialment del ministre d’Educació francès, “a qui des de fa deu anys estem avisant que necessitem instal·lacions pròpies i no s’hi ha fet res”.
Les crítiques es van estendre al ministeri d’Educació d’Andorra i al comú de la capital, per “la improvisació i la falta de capacitat per col·laborar i afrontar aquest problema”. El rugbi i l’atletisme són dos dels esports més afectats, però també els que es fan en espais interiors. S’ha improvisat un petit pavelló al pati de Lycée “que és insuficient”, i lamenten que es pot donar el cas que 900 alumnes coincideixin en un pati “petit per fer esport”.
El col·lectiu tampoc no va estalviar crítiques cap al comú. Les fonts van recordar que al juny es van reunir amb el comú, qui va acceptar la planificació, “i ara al setembre ens diuen per correu electrònic que no poden satisfer les necessitats dels joves perquè hi ha un compromís amb l’FC Andorra, i hem de prescindir de diferents espais i reduir temps per a determinades activitats”. El Comunal està saturat, precisen.
Com a compensació se’ls ha ofert els Serradelles –després d’una reunió urgent amb el conseller d’Esports i Joventut, Alain Cabanes– i el pavelló Joan Alay. “Pujar a la Comella, entre trajectes i vestuari, implica una pèrdua de temps que obliga a descartar aquesta opció.” Els professors es queixen que ara no poden fer canvis a la planificació que ha elaborat el centre. Són onze professors d’educació física i recorden que havien arribat a disposar d’instal·lacions suficients per “treballar cinc paral·lelament en espais diferents, i aquesta era una fórmula magnífica”.
“Ens toca fer bricolatge.” És a dir, adaptar-se al que tenen i escenificar el malestar dimarts. La resta de professors són solidaris amb les queixes, “perquè l’educació és sempre el primer”.