Cleanup recull 144 quilograms de brossa en la segona edició

Un centenar de voluntaris van participar en la iniciativa de recollida de residus

Els voluntaris fent la recollida en una de les zones de neteja.Cleanup

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La previsió de mal temps va condicionar la decisió dels participants a acudir a la convocatòria del projecte Cleanup, però, tot i així, la iniciativa va tenir un centenar de voluntaris. “Hi havia uns 150 inscrits, la pluja va tirar enrere alguns participants”, explica Maria Garcia, membre de l’organització. Tot i això, els assistents van poder dur a terme la recollida evitant ser passats per aigua gairebé fins al final de la jornada, quan la previsió es va complir. Entre tots els membres, durant ahir al matí van recollir 144 quilos de brossa: “vam trobar molta microbrossa, plàstics d’un sol ús, burilles, molts ferros, embolcalls, papers, ampolles, llaunes de begudes i alcohol. I ens va sorprendre trobar una llanta de roda i una tanca”, relata Garcia.

La recollida es va fer en cinc zones, una menys que l’edició anterior, quan se’n van netejar sis. Els set punts de recollida de brossa previstos eren les Pardines i el llac d'Engolasters; els Cortals d’Encamp; els Cortals de Sispony; el Coll d’Ordino i Canillo; la Rabassa cota 1.600; Pas de la Casa i el mirador d’Andorra la Vella.

“La població es podia inscriure a la que millor s’adaptava a les seves condicions físiques o per proximitat a la seva residència”, explica Garcia. I afegeix: “al Pas i a la Rabassa no hi vam anar perquè no érem prou participants, però valorem molt positivament que hàgim aconseguit tancar dos dels punts”. El pesatge d’enguany ha estat inferior al del 2021, quan es van recollir 500 quilos. Segons Garcia, el resultat aconseguit s’ha donat per la disminució de participants, així com per la reducció dels punts de recollida i per la por de la pluja, que va fer que acabessin abans, “també perquè vam trobar materials molt menys pesants que l’any passat”, rebla la membre.

Enguany ha estat la segona edició de la iniciativa, que té l’objectiu de conscienciar en la importància de preservar l’entorn, cosa que l’organització confia que s’està aconseguint, però “encara ens queda molta feina per fer, cal més consciència a mantenir un entorn net, no contaminar la muntanya i endur-nos la deixalla que generem, però se’n parla més. Aquest any ens ha escrit molta gent, veiem que està arribant el missatge a totes les edats, des dels més petits fins als més grans”.

tracking