EDUCACIÓ

La normativa de vestimenta genera divergències a l'escola de Santa Coloma

Escola andorrana de Santa Coloma.ARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els estudiants de tercer i quart de l’escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma no estan conformes amb les normes de vestimenta que el centre ha implantat dins el codi de convivència de l’escola. La normativa està generant discrepàncies entre els alumnes i la direcció de l’escola, fins al punt que a final d’aquesta setmana els estudiants van fer una plantada per protestar per un codi de vestimenta que consideren inadequat. El codi de l’escola de segona ensenyança de Santa Coloma assenyala, per exemple, que és prohibit ense-nyar els pírcings de melic; que és prohibit portar tops que ensenyin l’abdomen, l’esquena o que es pugui veure una mica l’escot; i que és prohibit portar creus petites a les arracades i als collars. El codi de vestimenta també diu que és prohibit portar els pantalons una mica més baixos i si se’t veu una mica la roba interior, l’estudiant se l’ha de tapar.

També s’hi assenyala que és prohibit portar pantalons curts de texà i portar faldilles per sobre del genoll o vestits ajustats del mateix tipus.

En un missatge que ha corregut per les xarxes socials, alguns estudiants indiquen que “a poc a poc podrem anar reivindicant els nostres drets i abans que s’acabi el curs canviarem aquestes normes retrògrades que l’equip directiu de la nostra escola ha decidit imposar”.

Les normes de convivència de l’escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma deriven del canvi legislatiu per blindar la prohibició de símbols religiosos ostentosos a les aules.

tracking