rEPORTATGE

Homenatge a l'escúter

La primera trobada d’escuteristes i clubs catalans s’ha celebrat aquest cap de setmana i ha comptat amb més d’un centenar d’aficionats.

L'aplec ha estat organitzat per Scooteristes Catalunya i Scooter Riders Andorra.Scootoristes catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sobre dues rodes, en grup i entre el brunzit dels motors van recór-rer el Principat unes 120 motos clàssiques de tipologia escúter. Provinents de les quatre províncies catalanes i de la Catalunya Nord, però també amb un participant de Frankfurt, és la primera vegada que el col·lectiu de culte a aquest vehicle es reuneix en conjunt. “A Catalunya se’n fan moltes trobades, però cada club fa la seva i mai no s’havia fet de manera unitària”, explica Enric Noguer, un dels impulsors de l’aplec. “Ho fem en homenatge als escúters dels nostres pares, que les feien servir per treballar i durant la nostra joventut eren la nostra porta a la llibertat. Ara les guardem i les cuidem perquè tenim nostàlgia del moment”.

Així, l’Enric i dues persones més van decidir constituir l’associació Scooteristes Catalunya per fomentar la trobada de tots els clubs catalans. Que s’hagi fet a Andorra no és casualitat. “Quan parlem de catalans ens referim a la identitat que volem reflectir a la trobada”, diu Noguer. I afegeix: “vèiem que les activitats les podíem fer a Andorra per paisatges, per la gastronomia i hostaleria excel·lents, ens semblava un molt bon lloc”. Del Principat hi van participar dotze persones del Club Riders Andorra: “s’hi han implicat fins a la medul·la. Hem tingut furgoneta d’assistència i el suport dels comuns per tallar les rotondes quan fèiem circuit urbà”, relata. Una caravana de motos que ha circulat per les parròquies de la Massana, Sant Julià de Lòria, Encamp i de Canillo al llarg d’un cap de setmana amb previsió de pluja que al final els va respectar bastant. “Estem molt sorpresos perquè convidava a fer-se enrere. Amb motos petites antigues que no corren gaire i que no tenen gaires comoditats no és fàcil”, diu Noguer. De fet, ha estat només la primera de futures trobades que es faran anualment. Una reunió intergeneracional que ha aplegat unes 140 persones compartint afició i coneixements, aconseguint apropar els clubs i, així, sentir-se més acompanyat en ruta.

tracking