Partit socialdemòcrata

Vela demana els informes sobre la Llei per a la promoció turística

La consellera considera "insuficient" la memòria econòmica i tècnica que acompanyava el projecte de llei

La consellera general del PS, Susanna Vela.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera general socialdemòcrata Susanna Vela sol·licita a través d'una demanda d'informació que Govern faciliti tota la documentació i informes que sustenten la Llei per a la promoció de la sostenibilitat del desenvolupament urbanístic i del turisme. Vela demana accés als informes tècnics, econòmics i jurídics que avalen l'entrada amb caràcter d'extrema urgència i necessitat, vista la "insuficiència" de la memòria econòmica i tècnica que acompanyava el projecte de llei.

Reglaments vigents a l'escola andorrana

Tanmateix, Vela va entrar ahir una demanda al Govern perquè li faciliti els reglaments dels centres escolars de segona ensenyança i de batxillerat del sistema educatiu andorrà, tant els vigents fins al curs passat com els implementats en aquest curs 2022-2023, segons va informar ahir el Partit Socialdemòcrata en un comunicat.

En aquest sentit, el grup parlamentari assenyala que la demanda d’informació es formula atenent la modificació de la llei qualificada d’Educació, que prohibeix l’exhibició de qualsevol mena de símbol i signe religiós ostentós a l’escola andorrana, i després de veure com alumnes d’aquests cicles formatius han manifestat el seu rebuig al canvi de normes.

Per exemple, cal recordar que els estudiants de tercer i quart de l’escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma no estan conformes en les normes de vestimenta que el centre ha implantat dins el codi de convivència de l’escola. La normativa està generant discrepàncies entre els alumnes i la direcció de l’escola, fins al punt que a final d’aquesta setmana els estudiants van fer una plantada per protestar per un codi de vestimenta que consideren inadequat i que assenyala, per exemple, que és prohibit ensenyar els pírcings del melic; que és prohibit portar tops que ensenyin l’abdomen, l’esquena o que es pugui veure una mica l’escot; i que és prohibit portar creus petites a les arracades i als collarets.

El codi de vestimenta també diu que és prohibit portar els pantalons una mica més baixos i si se li veu una mica la roba interior, l’estudiant se l’ha de tapar.

tracking