salut

Els metges també demanen revisar tarifes

Font és coneixedor que el col·lectiu vol denunciar el conveni amb la CASS per negociar

El ministre Albert Font en una sessió del Consell General.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut va donar per fet aquesta setmana que el col·lectiu de metges també denunciarà el conveni amb la CASS. De fet, el ministre titular de la cartera, Albert Font, va reconèixer que els metges formalitzarien la denúncia abans de l’1 d’octubre amb l’objectiu de forçar la renegociació del conveni. “No sé si ja han presentat la denúncia formalment, però si no ho han fet ho faran abans del dia 1”, explicava el ministre després de la sessió al Consell General. D’aquesta manera, el col·lectiu va un pas més enllà després de traslladar en diferents reunions amb la CASS i el ministeri el seu malestar per les tarifes actuals. A més, el col·legi de metges se suma al d’odontòlegs, que el mateix dijous va enviar l’escrit a la CASS i al ministeri de Salut notificant que no estaven disposats a continuar oferint els seus serveis amb els preus actuals.

DECISIÓ TÈCNICA

Des del punt de vista del ministre Font, la mesura continua sent tècnica i només persegueix l’objectiu de forçar la CASS a asseure’s a negociar una pujada de les tarifes. De fet, el ministre va constatar que aquesta denúncia –igual que la que ja van formalitzar els odontòlegs– correspon al preavís que qualsevol col·lectiu ha de donar. En cas contrari, el conveni es renova de manera automàtica amb les mateixes condicions. En aquest sentit, diversos col·lectius han mostrat el seu descontentament, perquè els preus dels serveis sanitaris no s’actualitzen des de fa anys. Si bé és cert que l’any passat sí que es van actualitzar els preus amb l’IPC, els col·lectius recorden que el 2008 va ser la CASS qui va impugnar el conveni per aplicar una reducció del 10% en les tarifes.

Pel que fa al malestar per falta de diàleg, Font va assegurar que “en cap cas no em poden dir que no escolto els col·lectius, sempre que em truquen o em demanen una reunió, els rebo”. Tanmateix, el ministre va recordar que la situació obliga a negociar i que la situació és complexa, fet que obliga la CASS a defensar els seus interessos. “Una cosa és escoltar i l’altra és que el Govern o la CASS acatin totes les demandes que ens fan”, va asseverar el titular de Salut, que va assegurar que l’executiu treballarà per defensar els seus interessos, si bé entén perfectament el posicionament dels col·lectius que demanen obrir rondes de negociacions. En aquest sentit, Font es va tornar a mostrar obert a negociar amb tots aquells col·lectius que ho desitgin.

ELS FISIOTERAPEUTES ESPEREN LA TRUCADA DEL MINISTRE

Qui també ha traslladat el seu malestar al ministeri de Salut amb relació a les tarifes és el col·lectiu dels fisioterapeutes. La seva presidenta, Meritxell Agromayor, va destacar que ja van informar el ministre Font que estan a l’espera de rebre una resposta relativa a la revisió de les tarifes i de les nomenclatures dels serveis. Tanmateix, Agromayor va reconèixer que, per ara, no s’han plantejat una possible denúncia del conveni, perquè estan a l’expectativa de rebre la proposta inicial per part de la CASS. Així i tot, la presidenta del col·lectiu va assegurar que “denunciar el conveni és una opció que tenim, un dret, però que, per ara, no ens hem plantejat”. A més, Agromayor va defensar que, de moment, no tenen coneixement de quin pot ser l’increment que els plantegin des de la CASS, però sí que recorden que les tarifes actuals no són sostenibles per al col·lectiu, que també va haver d’assumir la rebaixa del 10% l’any 2008. “Ara mateix, les nostres tarifes són el 10% més barates que el 2008, i no se’ns ha actualitzat ni l’IPC, ni res”, va destacar Agromayor.

tracking