Andorra Sports Innovation Summit

Gallardo afirma que l'esport aporta 215 milions al país

A la Jornada d'Innovació als esports d'hivern, de muntanya i ciclisme s'ha guardonat les startups premiades de l’Andorra Startup Challenge 2022

L'Andorra Sports Innovation Summit celebrat aquest dilluns a Ordino.ARI

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La segona edició de la Jornada d'Innovació als esports d'hivern, de muntanya i ciclismel’Andorra Sports Innovation Summit, que organitzen conjuntament Andorra Business, Andorra Recerca + Innovació (ARI) i el Global Sports Innovation Centerpowered by Microsoft (GSIC), s'ha presentat aquest matí a l'Auditori Nacioanl a Ordino, segons informa l'organització en un comunicat. Així, el ministrede Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha contextualitzat el posicionament d’Andorra com a destí turístic esportiu i motor de recerca en aquest àmbit on el sector de l'esport aporta el 7,7% del PIB del país amb uns 215 milions d'euros de facturació i dona feina a més de 2.250 persones.

La cerimònia de lliurament de premis a les startups guanyadores del’Andorra Startup Challenge 2022 ha tingut lloc tot seguit. Així, segons informa l'ARI, el primer guardóha estat per a EVIX, que promou la seguretat per als ciclistes i que ha desenvolupat un airbag integrat al casc. Les altres dues finalistes han estat CityLegends i Fanprime. La primera ha desenvolupat una solució digital per a esports urbans i la segona, per facilitar la connexió entre els diferents esports i els seus seguidors. També hi ha hagut una menció especial per a LogMeal, dedicada a l’àmbit nutritiu. A més del premi, les startups guanyadores tenen l'opció de realitzar un pilot,amb l’acompanyament d’Andorra Recerca + Innovació, sota el paraigües de l’Andorra Living Lab.

Per altra banda, l'organització destaca que l'esdeveniment ha servit també per signar larenovació, per dos anys més, de l’acord de col·laboració entre Andorra Business i Andorra Recerca + Innovació amb el GSIC. Així mateix, la jornada també ha comptat amb tresaules rodones: ‘Ciutats seu de competicions d’esports d’hivern’, moderada per Carlos Cantó, CEO SPSG Consulting, i amb la participació d’Isto Vanhämaki, director de Lahti Region Development (LADEC). ‘Finançament, inversió i tendències en l’esport’, moderada per Iris Córdoba, directora general del GSIC powered by Microsoft Innovation, i amb la presència de Luis Vicente, president APEX Capital, Alberto S.Bichi,director executiu EPSI (The European Platform for Sport Innovation) i Javier Sobrino, soci director de Aser Ventures. I una última taula rodona sobre‘Impacte sostenible de l’esport’, moderada Guillermo Marín, director d’Oficina i Serveis a GSIC i amb la participación de Denis Mustonen, cap d’Afers Exteriors a Lahti Region Development (LADEC), Katia Juaréz, Cofundadora, directora de sostenibilitat Win&Green i Pedro Morán, director de màrqueting de Pal Arinsal Grandvalira Resorts Andorra, segons destaca l'ARI.

tracking