seguretat financera

Basilea situa Andorra com el segon país amb menys risc de blanqueig de capital

La façana de Govern.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’informe anual de Basilea ha col·locat a Andorra com el segon país amb menys risc de blanqueig de capital. Enguany, el Principat només ha estat superat per Finlàndia, que ha obtingut una nota de 2,88, una dècima menys que Andorra (sent 10 el major risc de blanqueig i 0 el menor risc possible). D’aquesta manera, el Principat perd la primera posició que va ocupar en l’informe del 2021, un fet al qual el ministre de Finances, Eric Jover, va voler treure importància perquè “el propi informe si el llegim detingudament ens diu que estant en primera, segona o fins a la cinquena posició és per qüestions molt tècniques”.

Tanmateix, Jover sí que va voler donar un missatge positiu amb relació al fet que Andorra es trobi al capdavant d’una llista de 128 països. “Hem de fer una lectura positiva perquè estem en el grup capdavanter de països on el blanqueig de capital té un risc menor.”

Pel que fa al podi, el completa Suècia, amb una nota de 3,12. França ocupa la desena posició del rànquing amb una nota de 3,52, mentre que Espanya se situa en la dissetena posició amb una nota de 3,88. El país amb pitjor nota és la República Democràtica del Congo, amb un 8,3.

tracking