MOBILITAT

Gallardo estudia la viabilitat del model del telefèric de Tolosa

El ministre s'ha reunit amb el president de Tisséo Voyageurs qui ha presentat els trets diferencials d'aquest projecte

Gallardo amb el secretari d'Estat d'Economia, Eric Bartolomé, i l'ambaixadora d'Andorra a França, Eva DescarregaGovern d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo; el secretari d'Estat d'Economia, EricBartolomé, i l'ambaixadora d'Andorra a França, Eva Descarrega, han visitat aquest dilluns a Tolosa les instal·lacions deTéléo, l'innovador mitjà de transport urbà aeri públic que es va inaugurar el passat maig, i que s'està analitzant com una de les possibles alternatives per millorar el trànsit a Andorra, segons assenyala Govern en un comunicat. En aquest sentit, el giny, que ha comportat una inversió de 80 milions d'euros, connecta la Universitat PaulSabatieramb l'Oncopolea través de l'Hospital deRangueilen 10 minuts, quan es necessitarien més de 30 minuts de trajecte en trànsit terrestre.

Durant la visita, Gallardo s'ha reunit amb el president deTisséoVoyageursi conseller aToulouseMétropole,NicolasMisiak, qui ha presentat els trets diferencials d'aquest projecte i les possibilitats per a Andorra. El titular d'Economia ha assenyalat l'interès en "conèixer aquesta alternativa de mobilitat com a solució possible als creixements de mobilitat que tenim al país. Té una capacitat de 15.000 usuaris al dia, és una infraestructura amb molt poc impacte mediambiental i ha tingut una bona resposta no sols per part de la ciutadania sinó tambéa nivell turístic", segons destaca Govern.

En aquesta línia i pel que fa a la inversió, Gallardo ha afirmat que "tenint en compte els vehicles que ha retirat de la xarxa viària o el que costaria construir una nova carretera, és molt més baixa". Per això ha defensat l'inici d'aquests contactes per poder "col·laborar amb l'empresa que està gestionant aquesta infraestructura i aprofitarels seus coneixementsper tirar endavant la segona fase del nostre estudi".

Per altra banda, Govern informa que el ministre hamantingutreunions amb empreses comUnaBiz, líder en IoT (Internet de les coses), i especialitzada en l'eficiència empresarial mitjançant la recollida de dades per als seus clients, en el disseny i la producció de sensors, així com en serveis de plataformes de dades per estimular el creixement de companyies en sectors clau com la gestió intel·ligent d'edificis. Alhora, Gallardo ha estat entrevistat per diversos mitjans francesos com LaDépêchedu Midi,Touléco,LettreM i la TV ViaOccitanie, on ha explicat els principals projectes del Govern i les oportunitats del país. Aquesta nit, la jornada finalitzarà amb una presentació del Principat als membres de laTableOvale.

tracking