SALUT

600 empleats del SAAS podran pujar el salari base fins a un 5%

La direcció preveu que més de la meitat de la plantilla entri en el pla de carrera professional que amb el nou conveni col·lectiu es desbloqueja

Roda de premsa conveni col·lectiu del SAASMarc Romero

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La direcció delSAASi el comitè d'empresa han presentat aquest matí el que és el primer conveni col·lectiu del centre hospitalari. Entre altres novetats, s'inclou el desbloqueig del pla de carrera professional cosa que permetrà que fins a 600 treballadors de l'empresa puguin aspirar a incrementar el seu salari base fins a un 5%. Amb aquest desbloqueig del pla de carrera professional es preveu que l'any vinent unes 700 persones de la plantilla -conformada per uns 1.100 treballadors- estiguin en algun dels nivells establerts per poder incrementar així el seu salari un 5% cada cinc anys si acredita una sèrie de formaciói/oexperiència professional.

Cal destacar que el comitè i la direcció delSAASvan iniciar les negociacions el 2019, les quals es van veure interrompudes per la pandèmia. Així i tot, el representant de la direcció en les negociacions,LuisBuendia, ha valorat l'acord com "molt satisfactori" i l'ha titllat "d'històric" tot i que ha reconegut que de les 50 propostes presentades pel comitè d'empresa, liderat pel Dr. Medina, només s'ha pogut assolir un acord en 39 d'aquests.

A més de l'aspecte salarial -Buendiaha recordat que en el projecte de pressupost per al 2023 també es contempla un increment salarial del 4,5% per l'IPC-, el conveni també contempla millores pel que fa a la conciliació dels treballadors amb ampliacions de permisos com els de lactància o d'altres permisos "retribuïts i no retribuïts" que el representant delSAASa la negociació ha considerat un avenç important. Amb el conveni col·lectiu també es regularitzen les primes o subvencions, un element que el tribunal de comptes havia demanat reiteradament.

Per la seva banda, Medina ha destacat que tot i que encara resten aspectes a negociar en el proper conveni col·lectiu ha valorat "molt satisfactòriament" l'acord aconseguit. Tanmateix, Medina ha posat en alerta a la direcció delSAASen aspectes com el reglament de les guàrdies (actualment inexistent) o com la duració de la jornada laboral. El doctor ha recordat que aquest element pot suposar un problema per a la captació de mà d'obra per a l'hospital.

En aquest sentit, el director delSAAS, Josep Maria Piqué, ha compartit l'anàlisi del president del comitè d'empresa i ha reconegut que el fet que la jornada laboral per als treballadors de l'hospital encara sigui de 40 hores "és el principal repte de futur que hem d'afrontar". Piqué ha recordat que a França els sanitaris compten amb una jornada de 35 hores setmanals i que a Espanya és de 37 hores, camí a les 35. A més, el director delSAASha apuntat també a les jubilacions que es preveuen en el món sanitari a Catalunya com un element més que dificultarà la captació de professional qualificat. Per això Piqué ha posat sobre la taula la necessitat de fer "més atractiva" l'arribada a Andorra, pot ser també oferint projectes professionals més interessants com pot ser la investigació.

tracking